Dortmund na superieure goal Kehl in halve finale

Reacties

Borussia Dortmund houdt uitzicht op een prijs dit seizoen nadat ten koste van 1899 Hoffenheim de halve finale van de strijd om de DFB-Pokal werd bereikt. Sebastian Kehl zorgde voor de beslissing.

Dortmund na superieure goal Kehl in halve finale

De 35-jarige middenvelder kondigde afgelopen zomer al aan dat dit seizoen zijn laatste zou zijn. De 31-voudige international speelt al sinds 2001 voor Dortmund en hield die club dinsdagavond in de race voor de bekerwinst. In de tweede helft van de verlenging schoot Kehl schitterend binnen. Na een actie van Shinji Kagawa aan de rechterkant kwam de bal via Kevin Kampl terecht bij Kehl, die niet twijfelde en ineens uithaalde. Met buitenkant links vloog de bal met een schitterende curve in het doel.

In de reguliere speeltijd had Neven Subotic Dortmund na negentien minuten op voorsprong gezet, maar negen minuten later keek de thuisclub tegen een achterstand aan na doelpunten van Kevin Volland en Roberto Firmino. Daarna kwam Hoffenheim er lang niet aan te pas. Pierre-Emerick Aubameyang zorgde na een klein uur koppend voor 2-2, waarna Dortmund op jacht ging naar meer. Maar een verlenging moest uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin zorgde Kehl dat de nummer tien van de Bundesliga het seizoen nog glans kan geven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.