Dortmund morst, Huntelaar scoort bij debuut Afellay

Werder Bremen heeft tijdens de Nordderby een eenvoudige overwinning geboekt op Hamburger SV. Kampioen Borussia Dortmund kwam bij 1. FC Nürnberg niet verder dan 1-1. In Gelsenkirchen had Schalke 04 een gemakkelijke middag tegen FC Augsburg.

1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund 1-1Borussia Dortmund heeft in de tweede speelronde punten laten liggen. De kampioen kwam tijdens de uitwedstrijd tegen Nürnberg niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Via Tomas Pekhart kwam de tegenstander van Ajax in de Champions League zelfs op achterstand. Vijf minuten voor rust slaagde Dortmund er namens Jakub Blaszczykowski in om de score gelijk te trekken. Het lukte Die Borussen in de tweede helft niet om de drie punten mee naar huis te nemen.

Doordat Nürnberg vorige week een knappe overwinning boekte bij HSV, hebben beide ploegen na twee speelronden vier punten.

Schalke 04 - FC Augsburg 3-1Waar Schalke vorige week teleurstellend gelijkspeelde tegen Hannover 96, werd er zaterdagmiddag gewonnen. Ibrahim Afellay mocht een kleine tien minuten meespelen, maar bracht geen verandering in de score.

Ruim een halfuur had de thuisploeg nodig om op voorsprong te komen. Kyriakos Papadopoulos zorgde voor het enige doelpunt in de eerste helft. Augsburg kwam de tweede helft slecht uit de startblokken: Jermaine Jones verdubbelde de score in de eerste minuut na rust.

Twintig minuten voor tijd kwam Klaas-Jan Huntelaar dichter bij zijn persoonlijke mijlpaal. De aanvaller nam de 3-0 voor zijn rekening, wat de 249ste treffer uit zijn loopbaan betekent. In de 79ste minuut redde Torsten Oehrl de eer nog voor Augsburg: 3-1.

Augsburg is zodoende na twee duels nog puntloos, terwijl Schalke op vier punten staat.

Werder Bremen - Hamburger SV 2-0Werder en HSV waren aan elkaar gewaagd, kregen beide kansen, maar zochten zonder gescoord te hebben de kleedkamer op. Werder mocht aanvaller Aaron Hunt als schuldige aanwijzen. Na een overtreding van Jeffrey Bruma op Eljero Elia mocht de Duitser vanaf elf meter aanleggen. Zijn inzet werd echter gestopt door HSV-doelman René Adler.

Vijf minuten na de hervatting mocht Hunt (na een overtreding van Dennis Aogo) op herhaling. In tegenstelling tot zijn eerste poging, plaatste hij de bal feilloos achter Adler: 1-0. Ruim twintig minuten voor tijd bracht Nils Petersen HSV de nekslag toe door oog in oog met Adler koelbloedig binnen te schieten: 2-0.

De nederlaag betekent dat HSV blijft sukkelen. Vorig seizoen eindigden Die Rothosen teleurstellend vijftiende, het huidige seizoen staan ze na twee duels op nul punten. Werder heeft drie punten uit twee duels.

Overige uitslagenBayer Leverkusen - SC Freiburg 2-01899 Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 0-4 Foto: VI Images