Dortmund maakt gehakt van Gladbach en waarschuwt Real

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond in eigen huis uitgehaald tegen Borussia Mönchengladbach. De thuisploeg liet de bezoekers alle hoeken van het veld zien (6-1).

Dortmund kon vol zelfvertrouwen aan de aftrap verschijnen, want met dertien punten uit vijf duels kende het team van trainer Peter Bosz een uitstekende start van het seizoen. Voornamelijk verdedigend staat zijn elftal erg sterk, aangezien er nog geen tegentreffers te noteren waren geweest tot dusverre.

Vanaf de eerste minuut zat de thuisploeg er in het eigen Signal Iduna Park bovenop. Na 25 minuten onderscheidde doelman Tobias Sippel zich door met een puike reflex een poging van Pierre-Emerick Aubameyang van dichtbij uit het doel te tikken. Een minuut later was de sluitpost kansloos op een herkansing van de spits, maar deze keer was het de paal die de bezoekers op de been hield.

Maar lang hoefde het thuispubliek niet te wachten op de eerste treffer. In de 28ste minuut werd een voorzet van Aubameyang door Maximilian Philipp binnengewerkt. De linksbuiten was van dichtbij met een fraaie volley trefzeker: 1-0. Tien minuten later was de Duitse aanvaller weer trefzeker door een bal van Jeremy Toljan vanaf een meter of vijftien af te maken.

In de slotfase van de eerste helft kwam dan het moment van Aubameyang, die de voorzet van uitblinker Philipp in een leeg doel wist te tikken. Dit betekende de 3-0 stand bij rust, wat een goede afspiegeling was van het klasseverschil tussen Die Borussen en Mönchengladbach.

Met het oog op dinsdag, wanneer de ploeg van Bosz het opneemt tegen Real Madrid in de Champions League, lag een gezapige tweede helft in de lijn der verwachting, maar niets bleek minder waar. Aubameyang kopte in de 63ste minuut een vrije trap op de paal en kon daarna eenvoudig de rebound in het lege doel tikken. Nog geen drie minuten later maakte de international van Gabon de hattrick compleet door voorbij de doelman te dribbelen en de bal vlak voor de achterlijn nog binnen te glijden: 5-0.

Toch kende de voetbalshow van Dortmund nog een smetje. Die Schwarzgelben kregen namelijk hun eerste doelpunt van dit Bundesliga-seizoen tegen. Lars Stindl maakte in de 66ste minuut met een bekeken schuiver de 5-1. Het doelpunt van de middenvelder mocht de pret echter niet drukken, want het hoogtepunt van het duel moest nog komen. Zo'n tien minuten voor tijd haalde Julian Weigl van buiten de zestien met een fantastische volley uit, waarna de bal precies in de kruising paste.

Door de overtuigende winstpartij blijft de club koploper, met zestien punten uit zes wedstrijden. Nummer twee Hoffenheim volgt op twee punten, waarna regerend landskampioen Bayern München volgt met drie punten achterstand.

Dortmund kan zich nu gaan richten op het treffen met Real in eigen huis. De geplaagde Spanjaarden komen niet in al te beste vorm naar Duitsland, ondanks de nipte 1-2 zege op Alavés van zaterdagmiddag. Voor de Duitsers staat er echter ook druk op het duel, aangezien de eerste wedstrijd verloren ging tegen Tottenham Hotspur: 3-1.

De fraaie 1-0 van Philipp tegen Mönchengladbach: