Groep H: Spurs geeft Bosz een dreun, Ronaldo doet Waterman pijn

Tottenham Hotspur is uitstekend gestart aan de groepsfase van de Champions League door het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz te verslaan. Real Madrid greep de koppositie met een simpele overwinning op APOEL Nicosia.

Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund 3-1
De ploeg van Bosz kende een dramatische start op Wembley, want Heung-Min Son zette Tottenham al na vier minuten op voorsprong. De Zuid-Koreaan snelde richting doel vanaf de linkerflank en schoot de bal hard in de korte hoek. Keeper Roman Bürki had het nakijken. De gelijkmaker van Dortmund zeven minuten later was eigenlijk nog mooier. Andrey Yarmolenko, de opvolger van Ousmane Dembélé, ging de combinatie aan met Shinji Kagawa en krulde op fraaie wijze raak in de linkerbovenhoek.

Lang kon Dortmund niet genieten van die treffer, want Spurs-spits Harry Kane zorgde na een kwartier al voor 2-1 door op exact dezelfde manier te scoren als ploeggenoot Son. Daarmee was het nog niet gedaan voor Spurs. Na rust schutterde de defensie van Dortmund en schoot Kane, met meters ruimte om zich heen, in de verre hoek raak: 3-1. Dortmund kreeg overigens wel kansen op een doelpunt. Een treffer van Pierre-Emerick Aubameyang werd nog afgekeurd omdat de aanvaller volgens de arbitrage buitenspel stond. Scoren deden de Duitsers niet meer. Smetje op de zege van Spurs was de late rode kaart die Jan Vertonghen kreeg. De Belg sloeg Mario Götze in zijn gezicht toen hij weg sprintte.

Real Madrid - APOEL Nicosia 3-0
Real Madrid was absoluut de betere partij tegen APOEL, maar drukte dat overwicht in de eerste helft nog niet uit op het scorebord. De teams gingen rusten bij een 1-0 stand door een doelpunt van Cristiano Ronaldo. De Portugees is in de Primera División geschorst, maar mocht in de Champions League gewoon meedoen. Ronaldo schoot de bal na een pass over de grond van Gareth Bale tegendraads achter doelman Boy Waterman. Landgenoot Lorenzo Ebecilio stond op het middenveld bij de Cyprioten.

Pas in de tweede helft nam Real verder afstand. Na een handsbal in het strafschopgebied ging de bal na 51 minuten op de stip. Ronaldo faalde niet, al zat Waterman wel in de goede hoek. Tien minuten later zorgde verdediger Sergio Ramos met een omhaal voor de derde Madrileense treffer. Marcelo gaf de bal voor, Ronaldo kopte terug en Ramos besloot er een acrobatisch hoogstandje van te maken. Real verzuimde om de gasten te vernederen, maar boekte wel een duidelijk overwinning.