Dortmund kondigt gesprekken aan na weer een typische Haaland-avond

Reacties

Erling Haaland begon dinsdagavond op de bank bij Borussia Dortmund, maar toch was de Noorse superspits na de klinkende Champions League-zege op Besiktas (5-0) weer de meest besproken man bij de ploeg van Marco Rose. Met twee goals vijzelde de 21-jarige spits zijn indrukwekkende cijfers nog verder op.

Dortmund kondigt gesprekken aan na weer een typische Haaland-avond
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
5 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

Haaland begon in het laatste groepsduel tussen de twee uitgeschakelde clubs uit voorzorg op de bank, maar was in het half uur dat hij meedeed toch weer trefzeker. Nadat Donyell Malen (1x) en Marco Reus (2x) voor een 3-0 voorsprong hadden gezorgd, maakte de Noorse goalgetter met twee kopballen de 4-0 en de 5-0. Er had zelfs nog een hattrick ingezeten, maar de kans daarop liet de doelpuntenmachine liggen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En daar baalde Haaland na de wedstrijd flink van, vertelde Marco Reus na afloop. 'Ik zag hem net in de kleedkamer, hij was boos op zichzelf', vertelde de aanvoerder van Dortmund bij Amazon Prime. 'Een goed teken? Zeker, een heel goed teken.' Trainer Marco Rose bevestigde dat Haaland zijn vorm terug heeft. 'Erling scoort, is fit en voelt zich goed. Hij kon vandaag maar een half uur meedoen, maar het was een goed half uur.'

En in dat half uur zorgde Haaland ervoor dat zijn statistieken sinds zijn komst naar Duitsland nog een stukje indrukwekkender zijn geworden. Dit seizoen staat de teller op zeventien goals in slechts dertien officiële duels, dit kalenderjaar was de topschutter in 39 wedstrijden 40 keer tefzeker. En in de Champions League is zijn productie met 23 goals in 20 duels voor Dortmund en Red Bull Salzburg al even imponerend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gesprekken
Nu Haaland weer fit is en scoort, zorgt dat er ook voor dat zijn toekomst weer onderwerp van gesprek wordt. Na dit seizoen kunnen de geïnteresseerde topclubs hem naar verluidt voor een vast bedrag oppikken bij Dortmund wegens een clausule in zijn tot 2024 lopende contract. Directeur Hans-Joachim Watze kondigde aan dat er de komende weken gesprekken zullen plaatsvinden met de topspits over diens toekomst.

De inzet van die gesprekken: Dortmund wil weten wat Haaland van plan is. Blijft hij nog een jaar, of kiest hij tweeënhalf jaar na zijn komst voor een volgende transfer? 'We willen dat niet pas in maart of april weten. Het komt wel, maar het zal op een bepaald moment zeker onderwerp van gesprek zijn', zei Watzke, die er zelf ontspannen in staat. 'Haaland weet wat hij hier heeft. Maar hij is nu bezig met het maken van goals en blij dat hij weer fit is.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.