Dortmund kan niet wachten op verjaardag Moukoko: dertien goals in vier duels

Reacties

Nog iets minder dan een maandje wachten, en dan is Youssofa Moukoko eindelijk zestien jaar. Het absolute supertalent van Borussia Dortmund gaf zijn toch al bizarre cijfers zaterdagmiddag nóg meer glans. Een voetbalsprookje gloort.

Dortmund kan niet wachten op verjaardag Moukoko: dertien goals in vier duels
© Pro Shots

De laatste jaren is Moukoko uitgegroeid tot een ongekend fenomeen. Hoewel hij pas vijftien jaar is, speelt hij dit seizoen in de Onder-19 van Borussia Dortmund. Die ploeg won tot zaterdagmiddag de eerste drie wedstrijden van het seizoen in de Junioren Bundesliga West: het werd 0-5 bij Preußen Münster, 2-0 thuis tegen Alemannia Aachen en 2-3 bij aartsrivaal Schalke 04. Tijdens die laatstgenoemde wedstrijd kreeg Moukoko overigens walgelijke verwensingen naar zijn hoofd geslingerd door fans van de tegenstander. Tussendoor won BVB Onder-19 in het bekertoernooi ook nog eens met 0-3 bij Wehen Wiesbaden.

In de eerste officiële wedstrijden van het huidige seizoen liet Moukoko (vorig seizoen goed voor 34 goals in twintig competitieduels) al zien dat hij een waanzinnig neusje voor de goal heeft. In de duels met Preußen Münster, Schalke én Wehen Wiesbaden was hij telkens goed voor een hattrick. Zaterdag deed hij er in het thuisduel met de leeftijdgenoten van RW Essen (6-0 winst) nog een schepje bovenop, en hoe. Voor rust benutte hij een penalty, na de pauze maakte hij nog maar eens drie doelpunten.

Daarmee gaf hij het perfecte antwoord op het verschrikkelijke voorval van vorige week, bovendien laat hij fans van BVB reikhalzend uitkijken naar de uitwedstrijd tegen Hertha BSC. Op 20 november wordt Moukoko namelijk zestien jaar, pas dan mag hij volgens de regels uitkomen in het eerste elftal. Een dag later gaat Dortmund op visite in Berlijn, het is zeker niet ondenkbaar dat de in Kameroen geboren jeugdinternational van Duitsland in die wedstrijd zijn debuut gaat maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.