Dortmund bespaart tientallen miljoenen door 'signaal van solidariteit'

Reacties

In navolging van enkele andere clubs in Duitsland zijn ook de spelers van Borussia Dortmund bereid salaris in te leveren zolang de coronacrisis het voetbal in zijn greep houdt. Het levert de club een miljoenenbesparing op.

Dortmund bespaart tientallen miljoenen door 'signaal van solidariteit'
© Pro Shots

Dat laat Dortmund weten in een verklaring, die het dinsdag stuurde naar diverse media. Directeur Hans-Joachim Watzke noemt het een 'waardevol signaal van solidariteit'. Behalve de spelers gaan ook de leden van de technische staf en de directie akkoord met een tijdelijke verlaging van het salaris.

Volgens Bild gaat het bij het spelen van wedstrijden zonder publiek om een vermindering van tien procent, wordt er helemaal niet gevoetbald dan gaat er twintig procent af van het salaris van de spelers. Bovendien vallen ook de wedstrijd- en winstpremies weg, nu het Duitse voetbal voorlopig nog stilligt.

Het geeft de club financieel een stuk meer lucht. 'Borussia Dortmund zal in totaal tientallen miljoenen besparen', klinkt het in de verklaring van de club. 'Het zal BVB helpen om een van de grootste werkgevers van de stad Dortmund te blijven gedurende de coronacrisis.' De baan van de 850 reguliere werknemers komt zo niet in gevaar.

Dinsdag werd ook al duidelijk dat de spelers van Bayern twintig procent van hun salaris inleveren. In het geval van een grootverdiener als Robert Lewandowski gaat het op jaarbasis dan al over een bedrag van zo'n vier miljoen euro. Ook andere clubs als het Werder Bremen van Davy Klaassen en het Bayer Leverkusen van Peter Bosz doen mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.