Bellingham? Meunier? Coronacrisis dwarsboomt transferplannen Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund had ook voor komende zomer weer grote plannen op de transfermarkt, maar die worden flink in de war geschopt door de coronacrisis. Technisch directeur Michael Zorc weet niet of de club geld overhoudt voor transfers.

Bellingham? Meunier? Coronacrisis dwarsboomt transferplannen Dortmund
© Pro Shots

Dortmund werd voor het stopzetten van de competities nadrukkelijk gelinkt aan het Engelse talent Jude Belllingham (foto) en Belgisch international Thomas Meunier. Momenteel liggen alle activeiten echter stil, laat Zorc aan Kicker weten. 'Er is veel onzekerheid bij alle clubs. We weten immers niet wanneer we weer kunnen beginnen', verzucht de oud-speler van Dortmund.

En dus weet Zorc ook niet wanneer en of hij de transferplannen kan doorzetten. Zonder zekerheid over de inkomsten uit tv-geld, en in de wetenschap dat de club afgelopen winter al de portemonnee trok voor Erling Braut Haaland en Emre Can, vreest de directeur dat hij aan handen en voeten gebonden is als de transfermarkt weer open gaat. 'Dit wordt een vervelende zomer.'

Dat terwijl Dortmund vorig jaar zomer nog flink doorpakte op de spelersmarkt door in drie dagen tijd drie nieuwe spelers te presteren: aanvallers Thorgan Hazard en Julian Brandt en Duits international Nico Schulz. Totale kosten: zo'n 75 miljoen euro. Dit keer zal het zo'n vaart niet lopen, weet Zorc. 'Dit jaar zullen er geen drie transfers in drie dagen tijd komen. We moeten eerst deze crisissituatie managen.'

Waar Meunier een aflopend contract heeft bij Paris Saint-Germain, is er flinke concurrentie voor Bellingham. Ook Manchester United zou het zestienjarige talent uit Engeland al een aanbieding hebben gedaan. Daarnaast worden Bayern München en Chelsea genoemd als geïnteresseerde clubs. Dortmund leek vóór de coronacrisis de beste papieren te hebben voor de middenvelder van Birmingham City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.