Dordrecht pakt punt bij Sparta, RKC plet MVV

RKC Waalwijk had op eigen veld geen kind aan MVV, terwijl Sparta in een chaotisch duel met FC Dordrecht bleef steken op een gelijkspel.

Sparta Rotterdam-FC Dordrecht 2-2De Rotterdammers maakten een valse start en keken al na acht minuten tegen een achterstand aan door een doelpunt van de lange Tom Beugelsdijk. De ploeg van trainer Jan Everse had een strafschop van Johan Voskamp nodig om de stand na een halfuur spelen gelijk te trekken.

Daarna liet Dordrecht zich, niet voor het eerst dit seizoen, van zijn slechtste kant zien. In een tijdsbestek van een aantal minuten zagen Guy Ramos en Juanito Sequeira de rode kaart. Ondanks het ondertal duurde het lang totdat Sparta de situatie uit wist te spelen. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong door een treffer van de jonge Joey Godee: 2-1.

Daarna leek de buiten binnen voor Sparta, maar niets was minder waar. Met negen man wist de ploeg van trainer Henny Lee via Nick Koster nog de gelijkmaker te produceren, tot afgrijzen van Everse.

Sparta komt met de remise op 20 punten uit veertien duels en heeft de kans laten liggen op de schuiven naar de subtop in de Jupiler League.

RKC Waalwijk-MVV 5-0De ploeg van trainer Ruud Brood beleefde een makkelijke middag. de Waalwijkers hadden niets te duchten van het zwakke MVV en wist zich gesteund door een doelpunt na drie minuten spelen van Donny de Groot. De lange spits was voor rust nóg twee keer trefzeker. Tussendoor schoot Fred Benson een strafschop binnen, waardoor de rust met een riante 4-0 stand gehaald werd.

Daarin kwam na rust weinig verandering meer, waardoor de tweede helft een stuk aantrekkelijk was. Kort voor tijd bepaalde Derk Boerriger de eindstand op 5-0. RKC staat met de winst een stukje steviger op de derde plaats met 27 punten uit veertien duels.

Go Ahead Eagles-FC Zwolle 1-3Koploper FC Zwolle had eerder op de middag al de beladen derby tegen Go Ahead Eagles in zijn voordeel beslist. De Zwollenaren waren in Deventer heer en meester.

De gasten waren in de Adelaarshorst vanaf de eerste seconde de bovenliggende partij, al duurde het aanvankelijk nog lang voordat het overwicht werd uitgedrukt in de score. Al in de openingsfase trof Danny Schreurs met zijn poging de lat en even later overkwam Bram van Polen hetzelfde. Tussendoor stuitten Sjoerd Ars en Albert van der Haar op Go Ahead-goalie Sergio Padt.

Enkele minuten na rust kwam Zwolle alsnog op voorsprong. Arne Slot maakte Freek Heerkens de bal afhandig en verschalkte Padt met een handig wippertje: 0-1. Topscorer Sjoerd Ars tilde de voorsprong vervolgens vrij gemakkelijk naar 0-3. Kort voor tijd deed Koen van der Biezen namens de thuisploeg nog iets terug.

Zwolle blijft met de driepunter koploper in de Jupiler League, terwijl Go Ahead blijft steken op de zesde plaats. Foto: VI Images