Door exodus geplaagde Schreuder krijgt ervaren kracht tot zijn beschikking

Reacties

1899 Hoffenheim heeft woensdag een succesje geboekt op de transfermarkt door Sebastian Rudy tot en met het einde van het seizoen te huren van Schalke 04. Na de verkoop van verschillende sleutelspelers kon trainer Alfred Schreuder een door de wol geverfde aanwinst ook wel gebruiken.

Door exodus geplaagde Schreuder krijgt ervaren kracht tot zijn beschikking

Of de erfenis van Julian Nagelsmann nog niet zwaar genoeg is, zag Schreuder deze handelsperiode de nodige gevestigde waarden verkassen. Zo strikte het Bayer Leverkusen van Peter Bosz zowel Kerem Demirbay als Nadien Amiri. Spits Joelinton verkaste voor om en nabij de 45 miljoen euro naar Newcastle United en international Nico Schulz koos voor Borussia Dortmund.

Schreuder verwelkomde tot woensdag louter spelers die het nog allemaal moeten bewijzen in de Bundesliga, al wordt wel veel verwacht van de Deense aanvaller Robert Skov, die voor ongeveer tien miljoen euro werd overgenomen van FC Kopenhagen. De andere aanwinsten Ihlas Bebou, Sargis Adamyan, Philipp Pentke en Konstantinos Stafylidis kostten bij elkaar net zoveel.

Aanwinsten Hoffenheim:

Speler Van
Robert Skov FC Kopenhagen
Ihlas Bebou Hannover 96
Sargis Adamyan Jahn Regensburg
Philipp Pentke Jahn Regensburg
Konstantinos Stafylidis FC Augsburg
Sebastian Rudy Schalke 04

Rudy is in elk geval geen onbeschreven blad. De 29-jarige middenvelder diende Hoffenheim reeds tussen 2010 en 2017, het jaar waarin hij een transfer verdiende naar Bayern München. Zowel in Beieren als vorig seizoen bij Schalke 04 was Rudy echter geen schim van de speler die uitblonk tijdens zijn laatste Hoffenheim-seizoenen.

Volgens Hoffenheim-directeur Alexander Rosen zegt het voldoende over de instelling van Rudy dat hij in de salarissfeer water bij de wijn heeft gedaan om een rentree mogelijk te maken. 'Aan zijn kwaliteiten hoef ik geen woorden te verspillen. In al die jaren heeft hij hier duidelijk zijn stempel gedrukt', prijst Rosen het niveau van de jongste aanwinst.

Doordat het slechts gaat om een deal op huurbasis overlegt Hoffenheim deze transferperiode nog altijd een netto transfersaldo van 91 miljoen euro. Alleen Benfica (144 miljoen euro in de plus) en Ajax (124 miljoen winst) presteren op dit vlak beter. Om een soepele start mogelijk te maken zal Schreuder waarschijnlijk hopen dat er aan dit bedrag nog wat wordt afgeknabbeld. Op 18 augustus beleeft de Nederlander zijn Bundesliga-debuut als hoofdcoach met een duel met Eintracht Frankfurt.

Weg bij Hoffenheim:

Speler Naar
Joelinton Newcastle United
Kerem Demirbay Bayer Leverkusen
Nico Schulz Borussia Dortmund
Nadiem Amiri Bayer Leverkusen
Antonio Colak HNK Rijeka
Robin Hack 1. FC Nürnberg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer 1899 Hoffenheim
Meer over 1899 Hoffenheim
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.