Donovan bezorgt San Jose MLS-record

Landon Donovan heeft zijn werkgever San Jose Earthquakes zondag een MLS-record bezorgd. De Amerikaanse sterspeler maakte in duel met Los Angeles Galaxy (1-0 zege) het winnende doelpunt en had zodoende een groot aandeel in de tiende thuiszege op rij van de regerend landskampioen. Nooit eerder zette een MLS-club een dergelijke reeks neer tijdens de reguliere competitie.

De sterke serie thuiswedstrijden van Earthquakes begon op 25 augustus 2001 en leverde overwinningen op tegen Colorado Rapids (5-2, 2-1 en 4-0), Kansas City Wizard (3-0), New England Revolution (2-1), Columbus Crew (3-2), NY/NJ MetroStars (2-1), Kansas City Wizards (3-0 en 2-1) en Los Angeles Galaxy (1-0).

Earthquakes bouwde door de zege de koppositie in de Western Conference verder uit. Met 32 punten uit negentien wedstrijden is het keurkorps van trainer Sigi Schmid verreweg de best presterende team in de MLS.

De andere zondagwedstrijd tussen Chicago Fire en Colorado Rapids eindigde in een zege voor Fire: 2-1. Colorado kwam na twaalf minuten op voorsprong, maar doelpunten van Amerikaans international Josh Wolff en David Vaudreuil (in de verlenging) zorgden voor de ommekeer.