Donnarumma houdt worstelend Milan op Champions League-koers

Een tandeloos AC Milan is in de thuiswedstrijd tegen Torino niet verder gekomen dan een gelijkspel. Aanvallers Gonzalo Higuaín en Patrick Cutrone wisten nimmer te imponeren.

AC Milan
AC Milan
0 - 0
Torino
Torino

AC Milan moet dit seizoen in de top vier eindigen om de kersverse topman Ivan Gazidis een kickstart te geven in het verwezenlijken van zijn hoge ambities. 'AC Milan moet terug naar waar het thuishoort. Met hart en ziel zal ik me daarvoor inzetten. Er liggen hier grote mogelijkheden. Forza Milan!', sprak de Zuid-Afrikaan, die onder meer Zlatan Ibrahimovic deze winter terug naar San Siro moet halen.

Ibrahimovic zou AC Milan bij een eventuele terugkomst naar een eindnotering in de top vier moeten leiden waarmee AC Milan zich plaatst voor de Champions League. Dat moet de Rossoneri zowel sportief als economisch een impuls geven. En dat is broodnodig om de komende seizoenen weer een serieuze gooi te doen naar de eerste titel in de Serie A sinds het seizoen 2010/2011. Het gat met koploper Juventus, dat vrijdagavond met 1-0 won van Internazionale, bedroeg voor aanvang van het duel met Torino namelijk al achttien punten.

AC Milan, de nummer vier van de ranglijst, ontving in het eigen San Siro de nummer acht van de Serie A, Torino. Van alle ploegen in de top acht wist de formatie van coach Gennaro Gattuso vooralsnog enkel te winnen van AS Roma en ook tegen Torino startten de Milanezen moeizaam. Binnen vijf minuten wist Gianluigi Donnarumma op wonderlijke wijze zelfs een vroege achterstand voor AC Milan te voorkomen. De negentienjarige doelman wist een kopbal van Iago Falque van zéér dichtbij nog te pareren.

Het bleek een voorbode voor het restant van de wedstrijd, waarin Torino vaker voor doelgevaar zorgde dan de thuisploeg. De enige die een bijna net zo grote kans als Falque kreeg, was Milan-spits Patrick Cutrone. Drie minuten voor tijd mikte hij de bal oog in oog met Salvatore Sirigu naast het doel, waarmee ook hij een puntendeling niet kon voorkomen. Een gemiste kans die in combinatie met het matige spel van collega-aanvaller Gonzalo Higuaín de roep naar Ibrahimovic luider maakt in Milaan.

Het verschil in punten blijft door het doelpuntloze gelijkspel vier punten tussen AC Milan en Torino. Met het behaalde punt stijgt Torino naar plek zes in de Serie A. AC Milan blijft steken op plek vier.

Udinese
Udinese
1 - 3
Atalanta Bergamo

Hans Hateboer en Marten de Roon hebben met Atalanta Bergamo aan het langste eind getrokken in het duel met het Udinese van Bram Nuytinck en Hidde ter Avest. De vier Nederlanders kregen allen een basisplaats, maar het was de Colombiaanse spits Duvan Zapata die met een hattrick de show stal. Met zijn drie goals verzorgde de Colombiaan de gehele productie in de door Atalanta met 1-3 gewonnen wedstrijd. Hateboer boekte nog een persoonlijk succesje. De rechtsback verzorgde de assist bij de 1-3. Bij Udinese kreeg de in Haarlem geboren Nigeriaans international William Troost-Ekong ook een basisplek, net als voormalig Heracles-speler Robin Gosens bij Atalanta Bergamo.

Sassuolo
Sassuolo
3 - 3
Fiorentina
Fiorentina

Sassuolo en Fiorentina deden nog een duit in het zakje wat betreft spectaculaire Serie A-wedstrijden dit weekend. Totdat voormalig Heerenveen-speler Filip Djuricic in de 87ste minuut een rode kaart kreeg was er voor Sassuolo geen vuiltje aan de lucht. De ploeg leidde met 3-1 in eigen huis. Fiorentina profiteerde direct van de man-meer-situatie en noteerde via Marco Benassi de aansluitingstreffer. De bezoekers uit Florence zouden de wedstrijd ook met een man minder eindigen nadat Nikola Milenkovic in de tweede minuut van de blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg. Een domper waar Kevin Mirallas niet van slag raakte. De Belg maakte in de 96ste minuut met zijn eerste in Italiaanse dienst de gelijkmaker en bepaalde de eindstand op 3-3.