Bankzitter De Vrij ziet Juventus de status aparte waarmaken

Reacties

De Derby d'Italia is een prooi geworden voor Juventus, dat dankzij het succes achtervolger Internazionale verder op afstand heeft gezet.

Bankzitter De Vrij ziet Juventus de status aparte waarmaken
Juventus
Juventus
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Na een wat stroef begin is de doelpuntenmachine Cristiano Ronaldo gaan draaien. In de laatste zeven Serie A-duels scoorde de Portugees zeven keer. Het was de vraag in hoeverre Stefan de Vrij in staat zou zijn hem in toom te houden. De verdediger stond één keer eerder met de Portugees op het veld, al mocht dat nauwelijks naam hebben. Koud ingebracht bij Oranje zag hij Ronaldo juist naar de kant gaan.

De ontmoeting in Turijn leverde vrijdag geen nieuwe kans op voor De Vrij om zich te meten met Ronaldo. De verdediger moest voor de topper in de Serie A genoegen noemen met een plaats op de bank. Trainer Luciano Spalletti had het gelijk aan zijn zijde getuige de moeite die Juventus had om de Inter-defensie te kraken.

De Oude Dame liet in een enerverende eerste helft zijn kansen onbenut. Cristiano Ronaldo zag zijn poging om opnieuw met een omhaal succes te hebben stranden, zoals de Nerazzurri de gevaarlijke momenten van Matteo Politano en Mauro Icardi niet in een treffer zagen eindigen. In de 66ste minuut was het dan toch raak. Na een voorzet van João Cancelo bracht Mario Mandzukic met een kopbal Juventus op voorsprong.

Het Milanese antwoord op de treffer bleef uit, waardoor Juventus de veertiende zege in het Serie A-seizoen boekte. Inter, dat dinsdag PSV ontvangt in de hoop het Champions League-avontuur een vervolg te geven, is door de nederlaag op veertien punten achterstand gekomen. Napoli kan nog enigszins in het spoor blijven als het wint van Frosinone.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.