Domper in extremis, toch reden tot lachen voor Nederlands HSV-duo

Hamburger SV heeft met Timo Letschert in de basis en Rick van Drongelen als invaller een belangrijke zege in de absolute slotfase uit handen gegeven. Door de extreem late gelijkmaker van Greuther Fürth verzuimde HSV optimaal te profiteren van de misstap die koploper Arminia Biefeld en nummer twee VfB Stuttgart maakten.

Greuther Fürth
2 - 2
Hamburger SV

HSV stond tot de laatste minuut van de extra tijd met 2-1 voor en had daarmee twee punten kunnen uitlopen op Stuttgart, dat met 2-1 verloor bij SV Wehen Wiesbaden. Ook nu neemt het de tweede plek - goed voor directe promotie - nog steeds over, iets wat van groot belang is voor de toekomst van Letschert en collega-verdediger Van Drongelen in Hamburg. Bij Letschert is die voorwaarde zelfs opgenomen zijn contract.

De voormalig verdediger van FC Utrecht kon in de eerste helft niet voorkomen dat HSV op achterstand kwam. Nadat Jairo Samperio nog had verzuimd de score te openen voor de bezoekers uit Hamburg bij de eerste grote kans van het duel, deed de Noorse spits Havard Nielsen dat na 35 minuten wel voor de thuisploeg door hard raak te koppen uit een voorzet van linksback Maximilian Wittek.

HSV stelde knap orde op zaken. Voor rust knikte de Finse aanvaller Joel Pohjanpalo na voorgeven van Tim Leibold bij de tweede paal binnen. Vlak na de hervatting schoot Tunesisch international Jeremy Dudziak met links knap raak in de verre hoek op aangeven van routinier Aaron Hunt. Met Van Drongelen in de slotfase als invaller gaf HSV de zege uiteindelijk toch nog weg door de tweede goal van Nielsen.

De eerste uitzege in de competitie sinds 3 februari (1-3 bij VfL Bochum) bleef daardoor achterwege. Daarna morsten Die Rothosen acht punten in drie duels, waarvan twee op vreemde bodem, en gaven ze de tweede plaats uit handen aan Stuttgart. Omdat de concurrent zondag verloor bij SV Wehen Wiesbaden, stijgt HSV nu toch weer een plek. De achterstand op koploper Arminia Bielefeld blijft onveranderd.