Dominant Italië geeft zege weg tegen Luxemburg

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Ierland heeft Italië ook de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het WK niet gewonnen. In Perugia domineerden de Italianen tegen Luxemburg , maar kwamen desondanks niet verder dan 1-1.

Waar Cesare Prandelli in de vorige interland met een B-ploeg aantrad tegen de Ieren, koos de bondscoach van de Italianen tegen Luxemburg voor de gebruikelijke namen. En dus keerden onder anderen Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo en Mario Balotelli terug in de basisopstelling.

Van het basiselftal tegen Ierland bleven alleen Marco Verratti, Claudio Marchisio en Leonardo Bonucci staan. De Italianen domineerden vanaf de aftrap, maar vonden voor de rust slechts één keer het net. Balotelli bediende de instormende Marchisio na acht minuten op maat met buitenkant rechts: 1-0.

Na de vroege openingstreffer van Marchisio volgden legio mogelijkheden. Ook in tweede helft creëerde Italië kansen, maar opnieuw zonder succes. Zowel Balotelli als Antonio Candreva raakte de lat. Ook het inbrengen van Antonio Cassano en Lorenzo Insigne had niet het gewenste effect: de ploeg van Prandelli bleef steken op één treffer. En dat kwam de WK-deelnemer uiteindelijk duur te staan. In één van de spaarzame counters bepaalde Maxime Chanot vijf minuten voor tijd de eindstand: 1-1.