Dolend FC Twente kan inktzwarte serie uit 1966 evenaren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Sparta Rotterdam-FC Twente van zondag is een duel tussen twee teams die kwakkelen.

Dolend FC Twente kan inktzwarte serie uit 1966 evenaren
 
Speelronde4
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterChristiaan Bax

• Sparta en FC Twente komen elkaar op het hoogste niveau voor de 52ste keer tegen in Rotterdam. De ontmoeting is aardig in evenwicht met negentien thuiszeges, veertien remises en achttien overwinningen voor de bezoekers.

• Nog altijd wacht FC Twente op zijn eerste punt in dit seizoen. De Tukkers verloren van Feyenoord, VVV-Venlo en PEC Zwolle en hebben twee punten minder dan Sparta Rotterdam, dat bij een zege op Het Kasteel aanhaakt bij de middenmoot.

• Sparta Rotterdam noteerde in slechts één van zijn laatste twaalf Eredivisie-duels een clean sheet. Dat was uitgerekend op 7 mei tegen FC Twente (1-0).

• Voorafgaand aan deze speelronde stonden vier Eredivisie-teams geen enkele minuut op voorsprong: ADO Den Haag, Willem II, Sparta Rotterdam en FC Twente.

• FC Twente kan een inktzwart clubrecord evenaren. De Tukkers verloren hun laatste zes Eredivisie-duels. Eenmaal ging FC Twente zeven keer op rij onderuit, in 1966.

• Sinds de promotie naar de Eredivisie in 2016 maakte Sparta Rotterdam elf treffers via invallers, meer dan elk ander team op het hoogste niveau.

• Sparta Rotterdam versterkte zich afgelopen week met Nick Proschwitz. De Duitser trof in zijn laatste zeventien officiële wedstrijden geen doel.

De laatste vijf edities van Sparta Rotterdam-FC Twente:

SeizoenUitslag
2006/073-0
2007/081-1
2008/091-2
2009/100-2
2006/171-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.