Dolberg etaleert bij Denemarken zijn groeiende vorm

Reacties

Kasper Dolberg keert met een goed gevoel terug naar OGC Nice. De spits leverde een grote bijdrage aan het Deense oefensucces tegen Luxemburg.

Dolberg etaleert bij Denemarken zijn groeiende vorm
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
4 - 0
Luxemburg
Luxemburg

Dolberg zag na zijn miljoenentransfer van Ajax naar OGC Nice zijn naam met de verkeerde redenen in de koppen terugkomen. Twijfels over zijn instelling en de diefstal van zijn peperdure horloge uit de kleedkamer trokken meer aandacht dan zijn prestaties binnen de lijnen. Gaandeweg vond de spits zijn draai en kon hij de criticasters de mond snoeren.

Bij de nationale ploeg leek voor Dolberg deze week geen rol weggelegd om die goede lijn door te kunnen zetten. Tijdens het EK-kwalificatieduel met Zwitserland van zaterdag (1-0) bleef de voormalig Ajacied negentig minuten op de bank.

Het vriendschappelijke duel met Luxemburg bood dinsdag wel de mogelijkheid zijn groeiende vorm binnen de lijnen te etaleren, ook omdat de gasten niet naar Aalborg waren gekomen om de Denen met een defensieve instelling een frustrerende avond te bezorgen.

Na zijn fortuinlijke assist voor de openingstreffer – na een kopbal van Mathias Zanka Jørgensen legde hij de bal onbewust klaar voor Martin Braitwaithe – tekende Dolberg in de 21ste minuut zelf voor de 2-0. Na een voorzet van Robert Skov schoof hij de bal goed binnen.

Het bleef voor de voormalig Ajacied niet bij deze wapenfeiten. Een half uur voor tijd stonden Pierre-Emil Højberg en Henrik Dalsgaard aan de basis van de tweede goal van de avond voor Dolberg, die direct na zijn treffer naar de kant werd gehaald. Zijn vervanger Christian Gytkjaer bepaalde de eindstand op 4-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.