Poulsen en weergaloze Schmeichel zorgen voor Deens feestje

Reacties

Zwitserland kreeg zaterdagavond volop kansen in Kopenhagen, maar één bevlieging van Christian Eriksen leverde Denemarken tegen de verhoudingen in de winst én de koppositie in Groep D van de EK-kwalificatie op.

Poulsen en weergaloze Schmeichel zorgen voor Deens feestje
Denemarken
Denemarken
1 - 0
Zwitserland
Zwitserland

Denemarken, waar Kasper Dolberg verrassend op de bank begon, kwam met Eriksen en Lasse Schöne in de basis goed weg tegen Zwitserland. De Denen creëerden in eigen huis nauwelijks kansen, maar hielden wonder boven wonder stand. Doelman Kasper Schmeichel redde geweldig op inzetten van Granit Xhaka en Admir Mehmedi en die laatste schoot vlak na rust oog in oog met Schmeichel rakelings over.

De thuisploeg zette daar niets tegenover. Het gevaarlijkste moment was nog een schotje van Andreas Cornelius, dat eigenlijk geen gevaar opleverde. Eriksen, die moeizaam aan het seizoen begonnen is bij zijn club Tottenham Hotspur, was nagenoeg onzichtbaar. Toch stond de sterspeler vijf minuten voor tijd aan de basis van de winnende treffer.

Een perfecte steekpass van Eriksen werd door Yussuf Poulsen gepromoveerd tot doelpunt: 1-0. Omdat Schmeichel diep in de extra tijd nóg een fantastische redding in huis had, pakte Denemarken volledig tegen de verhoudingen in drie punten en staat het plotseling gedeeld eerste in Groep D. Zwitserland staat derde, maar speelde een wedstrijd minder en heeft EK-plaatsing nog in eigen hand. Bovendien heeft het land de play-offs in de Nations League nog achter de hand wanneer een plek bij de eerste twee niet behaald wordt.

Georgië
Georgië
0 - 0
Ierland
Ierland

Ierland behield zijn ongeslagen status in de ontmoeting met Georgië in Tbilisi en blijft daarmee op koers voor het EK. Daar is ook meteen alles mee gezegd: de wedstrijd sprak geen moment tot de verbeelding. De beste mogelijkheden waren voor de Ieren, maar debutant Aaron Connolly zag zijn schot gepakt worden en in de rebound van die mogelijkheid kopte Shane Duffy in de handen van de Georgische doelman. Dinsdag gaat Ierland op bezoek bij Zwitserland. Bij Georgië hadden ex-Vitessenaren Guram Kashia en Valeri Qazaishvili een basisplaats en viel FC Twente-speler Giorgi Aburjania in.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep D EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zwitserland
8
5
2
1
19-6
+13
17
2
Denemarken
8
4
4
0
23-6
+17
16
3
Ierland
8
3
4
1
7-5
+2
13
4
Georgië
8
2
2
4
7-11
-4
8
5
Gibraltar
8
0
0
8
3-31
-28
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.