Dolberg heeft harten van Nice-fans al na één maand veroverd

Reacties

Kasper Dolberg staat er ruim een maand na zijn entree bij OGC Nice al goed op bij de fans. De van Ajax overgekomen aanvaller is bij de Franse club verkozen tot Aiglon du mois, de beste speler van de maand september.

Dolberg heeft harten van Nice-fans al na één maand veroverd
© Pro Shots

Dolberg arriveerde op 29 augustus aan de Côte d'Azur en kwam sindsdien vier keer in actie voor Nice, dat hem verloste van zijn bijrol bij Ajax. In zijn eerste twee thuiswedstrijden voor de huidige nummer zes van de Ligue 1 was de Deense spits meteen trefzeker. Tegen Dijon (2-1) tekende hij op 21 september voor de gelijkmaker, acht dagen later opende Dolberg de score tegen Lille (1-1).

De 21-jarige aanvaller scoorde in acht dagen tijd daarvoor evenveel voor Nice als hij voor Ajax in ruim drie maanden deed (13 april tegen Excelsior en 27 juli tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal). Het levert de miljoenenaankoop zijn eerste onderscheiding op, aangezien de fans hem als speler van de maand verkozen boven middenvelder Youcef Atal (40 om 22 procent).

Dolberg zal de prijs voor de Aiglon (adelaarsjong) van de maand ontvangen op vrijdag 18 oktober, als Paris Saint-Germain op bezoek komt in de eerste thuiswedstrijd na de interlandperiode. Komende zaterdag speelt Nice eerst nog uit tegen FC Nantes. Daarna mag Dolberg zich melden bij de Deense nationale ploeg voor het EK-kwalificatieduel met Zwitserland en het oefenduel met Luxemburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Dolberg
Meer over K. Dolberg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.