Doet PSV er goed aan Cocu opnieuw aan te stellen als trainer?

Reacties

Nu Roger Schmidt heeft bekendgemaakt aan het einde van het seizoen te vertrekken bij PSV, kan de zoektocht naar een opvolger beginnen. Phillip Cocu vertelde deze week in VI dat hij niet bij voorbaat uitsluit dat hij in de toekomst weer in dienst treedt als hoofdtrainer bij de Eindhovense club.

Doet PSV er goed aan Cocu opnieuw aan te stellen als trainer?
© Pro Shots

In een uitgebreid VI-interview kreeg de 101-voudige Oranje-international een scenario voorgelegd: een rentree als hoofdtrainer van PSV in het geval Roger Schmidt zijn aflopende verbintenis niet verlengt. Zo kan Cocu de post bekleden totdat Ruud van Nistelrooij klaar is voor de stap van Jong PSV naar de A-selectie. Donderdag werd bekend dat Schmidt inderdaad niet bijtekent.

'Ik vind het moeilijk hierop te reageren', zei Cocu in VI. 'Kijk, op dit moment heb ik mijn handen vrij. Ik weet niet hoe dat over twee maanden is. PSV weet dat ze me altijd kunnen bellen. Dat is nu niet opeens anders. Ik sluit nooit dingen bij voorbaat uit.'

Cocu (51) fungeerde in 2012 als interim-coach en was tussen 2013 en 2018 hoofdtrainer van de Eindhovenaren. In 2015, 2016 en 2018 loodste hij PSV naar de landstitel. Daarna was de oud-international actief bij Fenerbahçe en Derby County, waar hij in november 2020 vertrok.

Sindsdien zit Cocu zonder club. 'Voor mij persoonlijk is het belangrijkste dat ik het gevoel heb dat ik toe ben aan een nieuwe klus. En ik zal kritisch kijken waar ik eventueel op inga. Of die match er zal komen en waar dat zal zijn, gaat de komende periode uitwijzen.'

Poll (gesloten) Stelling: PSV doet er goed aan om Phillip Cocu opnieuw aan te stellen als trainer.
  • 51% Eens (1.394 stemmen)
  • 49% Oneens (1.332 stemmen)
Lees op VI PRO het volledige interview met Phillip Cocu. Daarin bespreekt de oefenmeester het belang van opleiden, de ontwikkeling van zijn PSV-debutanten, de situatie bij Barcelona en Oranje én gaat hij in op zijn spelprincipes.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.