Doelpuntenexplosie Bayern maakt Leverkusen figurant in topper

De topper Bayer Leverkusen – Bayern München was zondag in minder dan veertig minuten al bekeken. De Beierse grootmacht heroverde met de zege de koppositie in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen
1 - 5
Bayern München

In de vierde minuut was het voor het eerst raak voor Bayern. Robert Lewandowski brak de ban door achter het standbeen te scoren. De Poolse goalgetter snoepte na een half uur een doelpunt af van de opgestoomde Alphonso Davies; 0-2. Het was het startsein voor een ongekende tempoversnelling, waarop Leverkusen een antwoord schuldig moest blijven.

Want zeven minuten later keek de thuisploeg tegen een 0-5 achterstand aan. Thomas Müller en Serge Gnabry (2x) maakten de vernedering van Die Werkself compleet. Daarmee vestigde Der Rekordmeister een nieuw record. Want nimmer in de Bundesliga had Bayern in een uitwedstrijd met een zo'n grote voorsprong na 45 minuten de kleedkamer opgezocht. 'W-A-H-N-S-I-N-N!, kopte BILD.

De Beierse doelpuntenexplosie had een hardhandig einde gemaakt aan de hoop van Bayer Leverkusen, dat zich bij een overwinning op Bayern München koploper van de Bundesliga had mogen noemen. Nu viel de ploeg van de Nederlandse basiskrachten Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong een figurantenrol ten deel. Patrick Schick redde in de 55ste minuut op de Bayern-show de eer voor Leverkusen.