Doelpunten maken dit seizoen geen probleem voor RKC

● Dit duel stond pas vier keer eerder op het programma in de Eredivisie. Beide ploegen wonnen twee keer. De laatste editie was op 28 april 1996, RKC Waalwijk won toen met 1-3.

● Go Ahead Eagles pakte zestien van de behaalde 24 punten in eigen stadion (W4, G4, V2).

● RKC won dit seizoen alleen uit bij ADO Den Haag (1-2), mede door twee goals van Kenny Anderson (V5, G4).

● RKC scoorde slechts in twee van zijn gespeelde 21 duels níét. Ter vergelijking: Go Ahead verzuimde tot nu toe in acht wedstrijden een doelpunt te maken.

● RKC hield in bijna een kwart van zijn duels zijn doel schoon (vijf clean sheets). Tegenstander Go Ahead hield slechts in één wedstrijd de nul (0-0 tegen SC Cambuur).

● De Eagles houden overigens al veertien duels op rij in de Eredivisie niet de nul.

● Go Ahead-coach Foeke Booy verloor als Eredivisie-trainer slechts één keer van  RKC (W8, G2).

● Go Ahead incasseerde in de tweede helft van zijn duels de meeste treffers (29) van alle Eredivisie-ploegen.

● RKC scoorde na 21 speelronden  29 keer in de Eredivisie. Sinds het seizoen 2005/06 scoorden de Waalwijkers niet zo veel meer (toen 36 treffers).

● Go Ahead kreeg na 21 speelronden 45 tegentreffers te verwerken, alleen in het seizoen 1994/95 incasseerde de ploeg meer goals (48).

● De aanvalsleider van Go Ahead Marnix Kolder maakte zijn laatste goal op 19 oktober 2013, thuis tegen Feyenoord. De 33-jarige spits staat nu reeds 578 minuten droog in de Eredivisie.

● RKC-middenvelder Evander Sno maakte vier goals in zijn laatste vier duels. Indien de Dordtenaar scoort, dan verbetert hij zijn persoonlijk record qua Eredivisie-treffers in één seizoen.

● De meest waardevolle speler van Go Ahead is Jarchinio Antonia met vier goals en vijf assists. Bij RKC is dat Aurélien Joachim met vijf treffers en twee assists.

Samenstelling: Willem van Beeren