Doelpunt El Ghazi niet genoeg om PSG pijn te doen

Paris Saint-Germain heeft zich zaterdag succesvol herpakt van een slechte week. In eigen huis werd, zonder superster Neymar, gewonnen van Lille (3-1).

Voor de Parijzenaars was het treffen met nummer zeventien Lille de uitgelezen mogelijkheid het publiek te trakteren op een overwinning na twee nederlagen op rij. Midweeks ging de ploeg van trainer Unai Emery in de Champions League onderuit tegen Bayern München (3-1), terwijl het enkele dagen eerder verrassend verloor op bezoek bij Strasbourg (2-1).

Bij PSG ontbrak onder meer sterspeler Neymar, die op basis van gele kaarten geschorst was. Hoewel de thuisploeg het betere van het spel had, duurde het tot de 28ste minuut tot het echt gevaarlijk was. Via Ángel Di Mariá was het ook direct raak. De Argentijnse rechtsbuiten kopte de bal uit een afgemeten voorzet van Kylian Mbappé tegen de touwen. De jonge Franse aanvaller stond hierbij wel buitenspel, maar dit werd door de arbitrage niet opgemerkt.

Lille, waar Anwar El Ghazi na een blessure weer op de bank zat, zette vervolgens wat aan, maar tot noemenswaardige kansen kwamen beide ploegen niet meer tot de rust. Na de hervatting konden de dromen van de bezoekers snel de ijskast in. Javier Pastore tekende in de 49ste minuut voor de tweede treffer van PSG. De Argentijnse middenvelder schoot de bal hard raak van binnen het strafschopgebied.

PSG bleef vervolgens aandringen, wat nog resulteerde in een flinke kans voor Mbappé. Hij leek zijn zesde Ligue 1-treffer van dit seizoen te maken, maar de aanvaller zag de bal na een uithaal van buiten het strafschopgebied op de linkerpaal eindigen. Invaller El Ghazi maakte het duel nog even spannend door in de absolute slotfase na een fraaie aanval de 2-1 op het scorebord te zetten, maar de vierde treffer van de avond was van de thuisploeg. In de 93ste minuut kon Mbappé na een afgeslagen corner de bal nog in het lege doel van Lille werken: 3-1.

De aansluitingstreffer van El Ghazi:

Door de zege staat PSG op 44 punten uit zeventien duels, waardoor het fier koploper is. Naaste belager Olympique Lyon volgt op twaalf punten achterstand, maar heeft op zondag nog een wedstrijd tegoed. De lijstaanvoerder wacht volgend weekend een uitduel met Stade Rennes. Lille blijft door de nederlaag steken op het teleurstellende aantal van achttien punten.