Mbappé doet nu 'écht met de grote jongens mee'

Reacties

Hij is bijna negentien, maar kan met recht spreken van een fantastisch kalenderjaar 2017. Kylian Mbappé eindigde als zevende in de Ballon d'Or-verkiezing, die werd gewonnen door Cristiano Ronaldo. Daarmee is Mbappé de jongste speler ooit in de toptien.

Mbappé doet nu 'écht met de grote jongens mee'

De jonge Franse aanvaller beleefde een jaar om nooit te vergeten. Hij kende bij AS Monaco zijn grote doorbraak en pakte verrassend de titel met de Monegasken. Zijn bijdrage: vijftien goals en elf assists.

Maar niet alleen in de competitie liet Mbappé zich gelden, ook in de Champions League imponeerde hij. Monaco zou daarin uiteindelijk tot de halve finale komen. Mbappé scoorde zes keer in negen optredens. Zijn goede prestaties in het prinsdom zouden ook nog eens leiden tot zijn interlanddebuut.

Dat de glansrol van de piepjonge aanvaller niet onopgemerkt gebleven was, bleek een understatement. Uiteindelijk verkaste hij na een rumoerige zomer naar Paris Saint-Germain, dat in een ongewone constructie 180 miljoen euro voor hem zal betalen als zijn huidige huurdeal zal verlopen.

In 2017 was Mbappé tot nu toe goed voor 35 goals in 58 officiële optredens voor club en land. En passant werd hij ook nog eens verkozen tot Golden Boy en schreef hij – inmiddels dus in het shirt van PSG – recent ook nog geschiedenis in de Champions League. Hij werd de jongste speler ooit met tien treffers achter zijn naam. In negentien officiële duels voor de Parijzenaars kwam hij dit seizoen tot negen treffers.

Met zijn zevende plek is Mbappé net iets jonger dan Michael Owen, die het in 1998 als achttienjarige tot de vierde plek schopte. Record, loftuitingen en doelpunten genoeg dus, maar de hoofdrolspeler zelf weet dat hij nog heel wat te bewijzen heeft. 'Dit is al ongelofelijk', vertelde hij na zevende te zijn geworden in de prestigieuze verkiezing van France Football. 'Dit had ik niet durven dromen. En dat op mijn achttiende. Ik ga nu écht met de grote jongens meedoen, al heb ik natuurlijk nog een lange weg te gaan.'

Volledige uitslag:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.