Groep B: PSG slaat aanval van Bayern af

Reacties

Bayern München is er niet in geslaagd om op de laatste speeldag de eerste plaats in Groep B van Paris Saint-Germain over te nemen. Celtic hield tegen Anderlecht de schade voldoende beperkt bij de strijd om de derde plaats.

Groep B: PSG slaat aanval van Bayern af

Bayern München - Paris Saint-Germain 3-1
In München gingen de gedachten dinsdagavond even terug naar eind september. Toen werd Bayern in Parijs met 3-0 verslagen en dat betekende uiteindelijk het einde van Carlo Ancelotti als coach van de Duitse grootmacht. Met Jupp Heynckes aan het roer en meer vertrouwen bij de bepalende spelers moest die marge in eigen huis door Bayern weggepoetst worden om nog als eerste te eindigen in Groep B.

Bij Bayern ontbraken bepalende spelers als Arjen Robben en Manuel Neuer nog altijd vanwege blessures. Desondanks kwam de koploper van Duitsland sterk voor de dag en nam het na acht minuten ook al de leiding. Bij een wat rommelige aanval was er desorganisatie in de PSG-defensie. Omdat Dani Alves bleef hangen, stond Robert Lewandowski niet buitenspel na doorkoppen van Kingsley Coman en kon de Pool vervolgens eenvoudig afronden: 1-0.

De vroege goal was precies wat Bayern nodig had voor het geloof in een ruime zege en kreeg voor rust ook nog een vervolg. Uit een geweldige voorzet van James Rodríguez knikte Corentin Tolisso raak. Zo was Bayern op de helft van zijn missie, vanwege het betere doelsaldo van de Parijzenaren moest namelijk met vier goals verschil gewonnen worden om zo op basis van het onderling resultaat groepswinnaar te worden.

PSG maakte in de vijftigste minuut al eenn einde aan al die illusies. Edinson Cavani wipte de bal prachtig op in het strafschopgebied en Kylian Mbappé kopte de bal in de verre hoek: 2-1. Tolisso vergrootte de marge twintig minuten voor tijd dan nog wel als eindstation van een vloeiende aanval, maar het bleef voor Bayern bij twee goals van de Fransman (als aangever of maker betrokken bij vier van de vijf laatste treffers van Bayern in de Champions League) en drie in totaal.

Celtic - Anderlecht 0-1
Samen met Benfica en Feyenoord behoorde Anderlecht tot de drie ploegen in de groepsfase van de Champions League die na vijf speelronden nog puntloos waren. De Belgen hadden nog wel wat om voor te strijden op Celtic Park. Na in eigen huis met 0-3 te hebben verloren van de Schotten moest op de heilige voetbalgrond dan wel ruim gewonnen worden. Celtic maakte een kwetsbare indruk, maar Anderlecht liet ondanks enkele goede kansen na om voor rust toe te slaan en kwam dus in tijdnood.

Na ruim een uur werd de ban dan toch gebroken door Anderlecht, met het nodige geluk weliswaar. Celtic-verdediger Jozo Simunovic kreeg de bal ongelukkig op zijn achterhoofd en doelman Craig Gordon was kansloos na het verlengen van zijn collega. De eigen goal en nederlaag zijn een smetje op de Champions League-campagne van de Schotse kampioen, maar de derde plaats kwam niet meer in gevaar voor de ploeg van Brendan Rodgers. Met de 0-1 nederlaag werd Europa League-voetbal veiliggesteld in een groep waarin dat bij voorbaat al het maximaal haalbare leek voor zowel Celtic als Anderlecht.

'Heynckes heeft van Bayern weer kandidaat voor de eindzege gemaakt'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.