PSG verslikt zich en lijdt bij promovendus eerste nederlaag sinds april

Paris Saint-Germain is zijn ongeslagen status in dit seizoen kwijtgeraakt. De koploper van de Ligue 1 ging zeer verrassend onderuit bij promovendus Strasbourg, dat voor het duel van zaterdag op de zeventiende plaats terug te vinden was: 2-1.

Unai Emery gaf Edinson Cavani en Marco Verratti in aanloop naar de Champions League-kraker tegen Bayern München rust, maar verder deden de grote namen gewoon mee bij PSG. De 1-0 van Strasbourg, na een klein kwartier, kwam dan ook als een flinke verrassing. De defensie van de lijstaanvoerder liep te langzaam terug bij een vrije trap van Dimitri Lienard en Nuno Da Costa kon geheel ongehinderd binnen koppen.

PSG raakte niet in de paniek van de achterstand: de bezoekers waren voor de openingstreffer al de bovenliggende partij en zij bleven dat ook na de domper. Kylian Mbappé scoorde bijna met een hakje, maar Bingourou Kamara redde geweldig. De keeper van Strasbourg had niet veel later geluk dat Julian Draxler van dichtbij naast schoot en greep ook weer goed in toen Ángel Di María gevaarlijk werd, maar de gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Die viel twee minuten voor rust, toen Mbappé van dichtbij binnen tikte.

Kylian Mbappé scoorde, maar verloor wel voor het eerst als speler van PSG.

PSG ging zelfs bijna nog met een voorsprong rusten, maar Javier Pastore schoot op de paal, en kort in de tweede helft mikte de Argentijn de bal in het zijnet. Neymar schoot over en Di María stuitte op een blok, maar het was duidelijk dat PSG het meest aanspraak mocht maken op een voorsprong. Toch viel de derde treffer van de wedstrijd aan de andere kant. Stéphane Bahoken werd weggestuurd door Da Costa en schoot zomaar de 2-1 binnen.

PSG had nog ruim twintig minuten de tijd om wat aan deze achterstand te doen en Mbappé schoot haast direct na de goal van Bahoken rakelings naast, terwijl Presnel Kimpembe op ploeggenoot Pastore schoot. Strasbourg moest doelman Kamara nog vervangen vanwege een blessure, maar zijn vervanger Alexandre Oukidja werd niet gepasseerd: ook niet door Cavani en Verratti, die door Emery nog in het veld werden gebracht.

Voor PSG betekent dit de eerste nederlaag van het seizoen: de laatste keer dat de manschappen van Emery een wedstrijd verloren, was op 30 april. Olympique Nice was toen met 3-1 te sterk. Voor de ranglijst heeft de zeperd van PSG nauwelijks gevolgen, want de voorsprong op achtervolger Olympique Marseille is met tien punten erg ruim. Marseille speelt zondag uit tegen Montpellier en mag dan gaan proberen om iets in te lopen.