Verlosser Neymar redt PSG én Cavani tegen promovendus

Reacties

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Troyes. In Parc de Princes had de koploper van Ligue 1 het lang moeilijk met de promovendus, maar Neymar zorgde ervoor dat Edinson Cavani niet de schlemiel van de avond werd: 2-0.

Verlosser Neymar redt PSG én Cavani tegen promovendus

PSG stuurde een aantal verse namen het veld in. Javier Pastore kreeg weer eens een kans in de basis en ook Kevin Trapp, Giovanni Lo Celso, Ángel Di María en Thomas Meunier mochten starten. Dit ging ten koste van Adrien Rabiot, Alphonse Aréola, Julian Draxler, Kylian Mbappé en Dani Alves. De wijzigingen die Unai Emery had doorgevoerd pakten in eerste instantie niet goed uit.

De Parijse grootmacht had moeite om de muur van Troyes te doorbreken, al kreeg Di María wel een goede mogelijkheid. De Argentijn werkte de bal echter naast. PSG kreeg hierna op slag van rust dé uitgelezen kans om op voorsprong te komen, toen de koploper een penalty kreeg. Cavani legde aan, maar vond de uitstekend keepende Mamadou Samassa op zijn weg. Verder dan een fraaie rabona van Neymar kwamen de gastheren vervolgens niet.

Neymar doet de trukendoos open. Een goal leverde het in de eerste helft echter niet op.
Neymar doet de trukendoos open. Een goal leverde het in de eerste helft echter niet op.

Na de thee was het spelbeeld niet anders. Het sterrenensemble uit de Franse hoofdstad viel aan, maar moest oppassen dat Troyes niet gevaarlijk werd. Dat werd de uitploeg wél, maar Trapp kon in twee instanties een penibele situatie voorkomen. Emery besloot te wisselen en bracht Rabiot en Mbappé in de ploeg. Dit had direct resultaat, want een kwartier voor tijd was het raak. Neymar besloot aan te leggen met zijn linkerbeen en verschalkte met een harde schuiver van afstand Samassa in de verre hoek: 1-0.

De treffer van de Braziliaan leek, nadat Hyun-Jun Suk namens Troyes nog een kans miste in de slotfase, de enige van de avond te worden, maar in blessuretijd deed PSG nog een duit in het zakje. Neymar was dit keer de aangever, waarna Cavani simpel kon binnentikken: 2-0. Door de overwinning pakte PSG opnieuw drie punten in de eigen competitie: de ploeg heeft nu dertien keer gewonnen in vijftien competitieduels. Neymar en consorten staan tien punten voor op nummer twee Olympique Marseille en inmiddels twaalf op Olympique Lyon en AS Monaco, die eerder op de avond verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.