Doelpunt Dzsudzsák beloning voor veerkracht PSV

Dankzij een uitstekende tweede helft heeft PSV een punt overgehouden aan het duel met Sampdoria. De Eindhovenaren verzuimden de treffer van Fabrizio Cacciatore snel ongedaan te maken, waardoor het elftal op een nederlaag leek af te stevenen. Een late treffer van Balázs Dzsudzsák zorgde echter alsnog voor een 1-1 eindstand.

In het eerste bedrijf hielden beide ploegen elkaar in de tang. Grote mogelijkheden bleven uit. PSV liet één keer een steekje vallen. Cacciatore kon, volkomen ongehinderd, de bal achter Andreas Isaksson koppen. De uiterst effectieve Italianen maakten gretig gebruik van het foutje.

Na de rust kende PSV een flitsend begin. Sampdoria-doelman Gianluca Curci kon, met meer geluk dan wijsheid, een kopbal van Marcus Berg uit zijn doel houden. Een minuut later kopte Bouma maar ternauwernood naast.
<br /><br /> Het offensief van de Eindhovenaren hield aan. Na een prima combinatie tussen Berg en Ibrahim Afellay schoof laatstgenoemde de bal in kansrijke positie naast het doel.

Curci ontpopte zich naarmate de tweede helft vorderde tot de held van Sampdoria. Afstandsschoten van Balázs Dzsudzsák en de goed spelende Jeremain Lens ranselde hij uit zijn doel. Op een van de spaarzame momenten dat PSV de Italiaanse goalie passeerde, ontbrak het aan geluk. Een pegel van Afellay werd van richting veranderd, maar de bal belandde op de paal.

In de 90ste minuut moest Curci toch nog capituleren. Een droge schuiver van Dzsudzsák voorkwam een PSV-nederlaag.

De andere wedstrijd in poule I eindigde in een ruime overwinning voor Metalist Kharkiv. Debreceni VSC, dat vanaf de 43ste minuut met tien man verder moest, werd in eigen huis met liefst 0-5 verslagen.