Doelman De Vries heeft genoeg van zitvlees bij Wolves

Dorus de Vries hoopt voor 31 januari de reservebank van Wolverhampton Wanderers, zaterdagmiddag (16.00 uur) thuis aantredend tegen Blackpool, te verruilen voor een club waar hij wekelijks aan spelen komt. Zelfs na de degradatie uit de Premier League en de langdurige absentie van zijn zwaargeblesseerde concurrent Wayne Hennessey – de nummer 1 van het voorbije seizoen – is de 32-jarige doelman geen basiskracht.

Doelman De Vries heeft genoeg van zitvlees bij Wolves

'Het is zwaar, want in The Championship wil en móét ik gewoon keepen', zegt de voormalige keeper van Telstar, ADO Den Haag, Dunfermline Athletic en Swansea City in gesprek met Voetbal International. 'Met de clubleiding van Wolves heb ik aantal gesprekken gehad, ik hoop dat er een oplossing komt. Alleen wil de club wel een bepaalde transfersom ontvangen.'

Na vier uitstekende seizoenen bij Swansea City (één in de League One, drie in The Championship) zit De Vries sinds de zomer van 2011 op de bank in Wolverhampton. Vorig seizoen keepte hij in de Premier League de laatste vier wedstrijden.

Deze jaargang kwam de Nederlander als back-up van Carl Ikeme – voorheen de derde keus – tot slechts één invalbeurt en een optreden in het League Cup-toernooi. 'Daarom heb ik aangegeven verder te willen kijken. De trainingen zijn hier van hoog niveau, op het veld maak ik veel uren, maar het is belangrijk ook regelmatig te spelen. Zeker in het Championship moet dat mogelijk zijn.' (Vincent Okker) Lees meer over Dorus de Vries in Voetbal International nr. 4, die vanaf woensdag in de winkel ligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen