Doek valt voor tweevoudig winnaar Argentinië, afgang voor Frankrijk

Reacties

In navolging van Duitsland zijn ook ex-winnaars Argentinië en Frankrijk uitgeschakeld op de Olympische Spelen. De Argentijnen bleven steken op een gelijkspel tegen Spanje (1-1), terwijl Les Bleus hard onderuit gingen tegen gastland Japan (0-4).

Doek valt voor tweevoudig winnaar Argentinië, afgang voor Frankrijk
© Pro Shots
Spanje O23
Spanje O23
1 - 1
Argentinië O23
Argentinië O23
Frankrijk O23
Frankrijk O23
0 - 4
Japan O23
Japan O23

In Groep C had Argentinië plaatsing in eigen hand, maar om de laatste acht te bereiken moest de tweevoudig kampioen wel zien af te rekenen met Spanje. Die missie mislukte. Na de openingstreffer van Real Sociedad-speler Mikel Merino zorgde Tomás Belmonte nog voor een bloedstollende slotfase (1-1), maar verder dan dat kwam de winnaar van olympisch goud in 2004 en 2008 niet.

Egypte, dat het laatste groepsduel nog op de laatste plaats begon, versloeg Australië (0-2) en gaat in de slipstream van Spanje naar de kwartfinale. De Spanjaarden nemen het zaterdag op tegen Ivoorkust, Egypte is gekoppeld aan Brazilië.

Ook voormalig olympisch kampioen Frankrijk gaat naar huis. In Groep A moesten Les Bleus hopen op een misstap van Mexico én zelf winnen van Japan, maar zover kwam het niet. De Fransen verloren zelf roemloos van het gastland (0-4) en zagen de Mexicanen eenvoudig afrekenen met Zuid-Afrika (0-3). Japan, met PSV'er Ritsu Doan en Yuta Nakayama (PEC Zwolle) in de basis, kroonde zich zo tot groepswinnaar en wordt door Mexico vergezeld naar de kwartfinale.

Speelschema kwartfinales
Zaterdag 31 juli

Tijdstip Wedstrijd
10.00 uur Spanje - Ivoorkust
11.00 uur Japan - Nieuw-Zeeland
12.00 uur Brazilië - Egypte
13.00 uur Zuid-Korea - Mexico

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de wedstrijden Japan-Frankrijk, Brazilië-Saudi-Arabië en Spanje-Argentinië. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.