Ajax is Antony langer kwijt: Brazilië naar kwartfinale Olympische Spelen

Reacties

Ajax moet Antony langer missen. De 21-jarige aanvaller plaatste zich woensdag met Brazilië voor de kwartfinale op de Olympische Spelen door te winnen van Saoedi-Arabië (1-3). Duitsland bleef tegen Ivoorkust steken op een gelijkspel en is uitgeschakeld.

Ajax is Antony langer kwijt: Brazilië naar kwartfinale Olympische Spelen
© Pro Shots

Wo 28 jul. 2021

In het derde en laatste groepsduel met Saoedi-Arabië had Antony opnieuw een basisplaats bij Brazilië. In Saitama hadden de Zuid-Amerikanen opvallend veel moeite met de hekkensluiter van Groep D. Hertha BSC-aanvaller Matheus Cunha zette de Brazilianen na een kwartier spelen op voorsprong, maar Abdulelah Al Amri maakte halverwege de eerste helft gelijk (1-1).

Zonder Antony, die in de rust naar de kant werd gehaald, trok Brazilië de wedstrijd in de slotfase naar zich toe. Sterspeler Richarlison was in het laatste kwartier twee keer trefzeker, waardoor de ​Seleção alsnog de volle buit greep (1-3). In de andere wedstrijd in Groep D schakelde Ivoorkust verrassend Duitsland uit door de ploeg van Stefan Kuntz op een gelijkspel te houden (1-1). Brazilië staat als winnaar van de zaterdag in de kwartfinale tegenover de nummer twee van van Groep C.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Ajax blijft het daardoor afwachten wanneer Antony terugkeert naar Amsterdam. De finale van het olympische voetbaltoernooi staat zondag 8 augustus op het programma. Op dezelfde dag speelt Ajax het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen. In de strijd om de Johan Cruijff schaal neemt de landskampioen het dan op tegen PSV. Zes dagen later opent Ajax de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen promovendus NEC.

Naast Antony, die wordt gelinkt aan Bayern München, kan Ajax voorlopig ook nog niet beschikken over Edson Alvárez. De Mexicaan speelt met zijn land vrijdag in de halve finale van de Gold Cup tegen Canada.

Olympische Spelen

Stand Groepsfase Groep D Olympische Spelen 2020 Tokyo

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië O23
3
2
1
0
7-3
+4
7
2
Ivoorkust O23
3
1
2
0
3-2
+1
5
3
Duitsland O23
3
1
1
1
6-7
-1
4
4
Saoedi-Arabië O23
3
0
0
3
4-8
-4
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.