Dodelijk United dankzij De Gea in spektakelstuk langs Arsenal

Reacties

Manchester United heeft zaterdag Arsenal verslagen in een heerlijk en spectaculair voetbalgevecht: 1-3. Met dank aan de individuele klasse voorin en de imponerende David de Gea kende het elftal van José Mourinho een fraaie generale voor de derby tegen Manchester City, in wiens spoor de ploeg blijft.

Dodelijk United dankzij De Gea in spektakelstuk langs Arsenal

In Londen boekte Mourinho zijn eerste overwinning op vreemd terrein in een topduel als United-manager, in een ontmoeting waarin de botsing der stijlen tussen de twee teams duidelijk naar voren kwam. Dat bracht zijn formatie ondanks het uitstekende aanvalsspel van Arsenal de winst. Die werd ingeleid door een vliegende start, met dank aan de scherpte van zijn spelers en de onachtzaamheid van Arsenal.

Antonio Valencia profiteerde daar als eerste van in de vierde minuut. De aanvoerder onderschepte een pass van Laurent Koscielny en schoof na een combinatie met Paul Pogba de bal door de benen van Arsenal-doelman Petr Cech. De goal van Valencia was een goed voorteken voor de bezoekers: in alle Premier League-duels waarin de Ecuadoriaan scoorde, stapte zijn ploeg als winnaar van het veld.

Zeven minuten later gaf Arsenal het weer weg, al was het aanvalsspel van United van enorme klasse. Opnieuw was de balveroveraar de doelpuntenmaker: Jesse Lingard ontfutselde Shkodran Mustafi de bal, werd heerlijk vrijgespeeld door Romelu Lukaku en Anthony Martial en rondde prima af (zie video onder).

De 0-2 was het startsignaal voor een aanhoudend offensief van het elftal van Arsène Wenger, dat United met de rug tegen de muur zette. De Gea lag echter ontelbare keren in de weg. Na een half uur kreeg de Spanjaard nog hulp van de lat bij een inzet van Alexandre Lacazette, gedurende de vijf minuten voor de pauze hield de doelman zijn ploeg hoogstpersoonlijk overeind in de schiettent die Arsenal ontketende. De Gea voorkwam bovendien met een geweldige reflex dat Lukaku de bal in eigen doel werkte.

Na de onderbreking hield de kansenregen van Arsenal aan en volgde er ook eindelijk een beloning. Na een fraaie pass van Alexis Sánchez legde Aaron Ramsey slim terug op Lacazette, die keurig afrondde. Ondanks de dominantie van The Gunners bleef United met momenten levensgevaarlijk. Zo eindigde een inzet van de weggestoken uitblinker Lingard via Cech op de paal (zie video onder).

De Engelsman sloeg in de 63ste minuut wel weer toe. Nadat De Gea wederom fantastisch redde op pogingen van Lacazette en Sánchez, scoorden juist de gasten opnieuw. Lingard liep de bal binnen na ijzersterk voorwerk van Pogba, die zijn tweede assist noteerde. De Fransman liet zich een kwartier voor tijd juist van zijn slechtste kant zien. Na een harde overtreding op Héctor Bellerín ontving Pogba rood, waarna hij met een cynisch applausje richting arbiter Andre Marriner het veld verliet.

Door de rode prent mist Pogba de kraker tegen Manchester City van volgende week zondag. Met tien man stond United het aandringende Arsenal geen grote kansen meer toe, waardoor de nummer twee van de Premier League de punten meenam uit het Emirates Stadium en daar een gedesillusioneerd Arsenal (dat op plek vijf blijft steken) achterliet. Het gat met koploper City is na de zege vijf punten. De ongeslagen ploeg van Pep Guardiola komt zondag nog wel in actie tegen West Ham United.

De stand in de top van de Premier League.
De stand in de top van de Premier League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.