Docu-club Sunderland zorgt weer voor drama met ontslag na 63 dagen

Reacties

Sunderland mag van geluk spreken dat de makers van de razend populaire serie 'Sunderland Till I Die' hebben beloofd dat de huidige reeks echt de laatste is. Michael Beale, de manager van de club, is al na 63 dagen ontslagen.

Docu-club Sunderland zorgt weer voor drama met ontslag na 63 dagen
© Pro Shots

The Black Cats hebben dat bericht maandag bevestigd, nadat zo'n beetje alle gezaghebbende media in Engeland het al hadden gemeld. Sunderland, tegenwoordig spelend op het tweede niveau, maakte op 18 december bekend dat Beale het stokje over zou nemen. Dat werd, zacht uitgedrukt, niet zo'n enorm succes. Hij is ontslagen. Michael Dodds, één van de assistent-trainers van de club, maakt het seizoen af.

Twee nederlagen in drie dagen tijd hebben Beale nu de kop gekost aan de Wearside, waar het doel van het seizoen is om de play-offs om promotie naar de Premier League te halen. Dan moet Sunderland, nu tiende in de stand, een handjevol punten goedmaken: de nummers drie tot en met zes doen mee in de strijd om het gouden ticket naar de lucratiefste competitie ter wereld.

Voor Michael Beale wordt het seizoen 2023/24 een jaargang om heel snel te vergeten. De 43-jarige Londenaar moest in oktober vorig jaar namelijk ook al het veld ruimen bij Rangers, nadat in de eerste maanden van het seizoen onder meer de Champions League-deur in de Schotse gezichten was dichtgesmeten door PSV. Dit is dus zijn tweede congé van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sunderland
Meer over Sunderland
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.