Doan: 'Ik moet ook aan mijn carrière en toekomst denken'

Reacties

Ritsu Doan gaat binnenkort met Ruud van Nistelrooij in gesprek over zijn toekomstperspectief bij PSV. De 23-jarige Japanner voelt zich goed in Eindhoven, maar steekt zijn Champions League-ambities niet onder stoelen of banken.

Doan: 'Ik moet ook aan mijn carrière en toekomst denken'
© Pro Shots

Doan greep dit seizoen zijn kans bij PSV nadat hij vorig seizoen als huurling bij Arminia Bielefeld een stuk volwassener werd in zijn spel. De aanvallende middenvelder zag na zijn terugkeer de voorspelling van coach Roger Schmidt dat hij veel speeltijd zou krijgen uitkomen. Na de twijfels over zijn toekomst vorige zomer nadert hij nu een nieuw kruispunt in zijn carrière. 'Ik weet heel goed wat ik wil, in de Champions League spelen. Dat is de mooiste competitie, daarin spelen de beste clubs en voetbal je tegen de beste spelers van de wereld. Op dat podium word ik nog beter en dat is belangrijk voor mijn toekomst', zegt hij onder meer in een interview met VI.

Als we Doan zeggen dat hij daarnaartoe kan groeien omdat hij nog jong is, antwoordt de Japanner direct: 'Ik vind mezelf niet jong meer. Ik ben nu vijf jaar in Europa, heb de nodige ervaring, dus ik leg de lat hoog voor mezelf. Ik vind dat ik snel stappen kan en moet maken. Ik heb nog een contract tot en met 2024 bij PSV.

Ergens in de komende weken zal er wel een gesprek komen met de nieuwe trainer, vertelt Doan. 'Ruud van Nistelrooij is voor mij een legende, als kind zag ik alle wedstrijden van hem bij Manchester United en Real Madrid. Het lijkt me fantastisch met hem te werken, maar we zullen ook eerlijk naar elkaar moeten zijn. Ik moet ook aan mijn carrière en toekomst denken. Ik wil heel veel voetballen en mijn droom is de Champions League. Dat kan misschien bij PSV, maar dat zou ook ergens anders kunnen zijn.'

Lees het volledige verhaal met Doan in de nieuwe VI en vanaf donderdag op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.