'Dit was een van de slechtste wedstrijden van Frenkie voor Barcelona'

Reacties

Barcelona kan de titel definitief vaarwel zeggen na de teleurstellende nederlaag tegen Cádiz van maandagavond in Camp Nou (0-1). Dat is de conclusie in Spaanse media, die weinig vleiende woorden hadden voor Memphis Depay en Frenkie de Jong.

'Dit was een van de slechtste wedstrijden van Frenkie voor Barcelona'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 1
Cádiz
Cádiz

Memphis maakte tegen Cádiz zijn rentree in de basis, maar kon weinig uitrichten tegen de compact verdedigende degradatiekandidaat. Xavi haalde hem na een uur naar de kant voor Pierre-Emerick Aubameyang. Sport beoordeelt hem met een 4. 'Het ontbrak de Nederlander duidelijk aan ritme, hij verzuimde de kans te grijpen die hij van Xavi kreeg. Onnauwkeurig, langzaam en praktisch onzichtbaar.'

Het was zeker niet de enige onvoldoende die de Catalaanse sportkrant uitdeelde. Alleen Marc-André ter Stegen (6), Gavi (6) en Ousmane Dembélé (7) speelden naar behoren. Het laagste cijfer was voor Frenkie de Jong: een 3. 'Heel slechte wedstrijd van Frenkie. Hij droeg vanuit de tweede lijn helemaal niks bij. Het team had hem nodig, maar hij stond niet op', wees Sport op de afwezigheid van Pedri op het middenveld.

Ook Mundo Deportivo zag dat De Jong het niet waarmaakte. 'Hij toonde de minste versie van zichzelf, een van zijn slechtste optredens voor Barcelona.' Voor Memphis was de sportkrant iets milder. 'Hij speelde vooral met zijn rug naar het doel. Zijn taak was om de bal vast te houden en het spel gaande te houden, naast het afmaken van kansen, maar hij had nauwelijks afspeelmogelijkheden.'

Zo konden Memphis en Frenkie de kar niet trekken op een avond waarop Barcelona hen nodig had. 'De ploeg van Xavi is ver verwijderd van het team dat verbaasde in Santiago Bernabéu en Real Madrid verpulverde. De interlandbreak heeft hen geen goed gedaan, ze hebben niet goed gespeeld in de laatste vier wedstrijden. Telkens waren ze niet in staat de gesloten defensies kapot te spelen', schrijft Sport.

Champions League
Na de pijnlijke uitschakeling in de Europa League tegen Eintracht Frankfurt, rest in La Liga daardoor de strijd om de Champions League-tickets. De achterstand op koploper Real Madrid is met vijftien punten te groot. 'We hebben kwalificatie voor de Champions League in eigen hand', zei technisch directeur Jordi Cruijff na afloop tegen Mundo Deportivo. Donderdag wacht het volgende duel met Real Sociedad.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
6
Real Sociedad
38
17
11
10
40-37
+3
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.