Dit moet je weten over de Champions League-loting met Ajax

Reacties

Ajax verdwijnt maandagmiddag samen met de vijftien andere overgebleven clubs in de kokers voor de loting van de achtste finale in de Champions League. In dit artikel leggen we kort uit hoe de loting in zijn werk gaat.

Dit moet je weten over de Champions League-loting met Ajax

Waar er aan het bepalen van de groepsindeling van de EK-kwalificatiereeks eerder deze maand heel wat haken en ogen zaten, is het dit keer een stuk overzichtelijker. Er zijn twee potten – één met de groepswinnaars en één met de nummers twee, waar Ajax dus in zit – en clubs kunnen alleen niet loten tegen de club bij wie ze al in de dezelfde groep zaten of een club uit hetzelfde land.

Voor Ajax betekent dit dus dat er na het wegstrepen van Bayern München zeven potentiële tegenstanders overblijven: Barcelona, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester City, Paris Saint-Germain, FC Porto en Real Madrid. In het geval van City bijvoorbeeld is de keuze echter veel kleiner, aangezien behalve Olympique Lyon ook Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur geen optie zijn.

Vanaf 12.00 uur komen we te weten wie volgend jaar bij de hervatting van het miljardenbal de tegenstander wordt van Ajax, dat voor het eerst sinds het seizoen 2005/06 (toen het verloor van Internazionale) weer deelneemt aan de achtste finale. Als een van de nummers twee zullen de Amsterdammers de eerste wedstrijd op 12, 13, 19 of 20 februari thuis spelen. De returns staan gepland op 5, 6, 12 en 13 maart.

Potindeling

Pot 1 (groepswinnaars): Barcelona (Spa), Bayern München (Dui), Borussia Dortmund (Dui), Juventus (Ita), Manchester City (Eng), Paris Saint-Germain (Fra), FC Porto (Por), Real Madrid (Spa).

Pot 2 (nummers twee): Ajax (Ned), Atlético Madrid (Spa), Liverpool (Eng), Olympique Lyon (Fra), Manchester United (Eng), AS Roma (Ita), Schalke 04 (Dui), Tottenham Hotspur (Eng).

'Bayern levert de nieuwe prikkels die de Ajax-spelers graag willen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.