Disciplinair gestrafte Mbappé bevrijdt PSG in Franse klassieker

Reacties

Op de dag dat ook De Klassieker en El Clásico werden afgewerkt, heeft Paris Saint-Germain in de Franse competitie Le Classique naar zich toegetrokken. Op bezoek bij Olympique Marseille behield de grootmacht zijn foutloze status in de Ligue 1, met grote dank aan de aanvankelijk disciplinair gestrafte invaller Kylian Mbappé.

Disciplinair gestrafte Mbappé bevrijdt PSG in Franse klassieker
Olympique Marseille
Olympique Marseille
0 - 2
PSG
PSG

PSG-trainer Thomas Tuchel verbaasde namelijk met zijn opstelling: hij besloot om Adrien Rabiot en Mbappé op de bank te posteren, zij werden vervangen door respectievelijk Julian Draxler en Eric Maxim Choupo-Moting. Franse media meldden dat het gepasseerde duo te laat was gekomen voor de wedstrijdbespreking en daarom uit de basisopstelling werd geschrapt door de Duitse trainer.

Omdat ook Edinson Cavani (de Uruguayaan kampte met een lichte blessure) ontbrak bij de Parijse miljardenformatie was Neymar de enige van het aanvallende supertrio die aan de aftrap verscheen in het Stade Vélodrome. De afwezigheid van tweederde van de imposante PSG-drietrapsraket liet zich voelen, want voor rust konden de bezoekers maar nauwelijks imponeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De enige écht grote kans in een verder weinig verheffende eerste helft - waarin Marseille zich meer dan prima staande hield - viel pas in blessuretijd te noteren. De bal belandde voor de linker van Ángel Di María, met zijn schot versloeg hij Marseille-goalie Steve Mandanda, maar Kevin Strootman schoot te hulp: de Nederlander haalde de bal van de doellijn.

In de tweede helft kreeg PSG via Di María en Neymar al snel wat kansjes, maar het gevaarlijkste moment in het eerste kwartier na rust kwam van de thuisploeg. PSG-keeper Alphonse Areola kon een vrije trap van Dimitri Payet nog maar net over tikken, waarna Mbappé een halfuur voor tijd alsnog zijn entree maakte. Dat bleek een gouden wissel.

Rush
Na balverlies van Marseille sloeg PSG op de counter genadeloos toe. Di María stuurde Mbappé nog geen vijf minuten na diens invalbeurt diep, de jongeling liet verdediger Boubacar Kamara met een machtige rush zijn hielen zien, om vervolgens koeltjes raak te schieten.

In de slotfase leek Marseille de 1-1 te maken, maar die goal werd afgekeurd omdat Strootman in aanloop naar die treffer een overtreding zou hebben gemaakt. Dat was een (te) zware straf, aangezien Marquinhos bewust tegen de stilstaande Oranje-international aan botste. Strootman was dan ook woedend, wat hem nog op een gele kaart wegens protesteren kwam te staan, trainer Rudi García werd zelfs naar de tribune gestuurd voor zijn commentaar op de leiding.

In de dying seconds gooide PSG het duel vervolgens in het slot, wederom was Mbappé uit een counter van doorslaggevend belang. Hij stuurde Neymar met een steekpass, de inzet van de Braziliaan kwam bij de tweede paal terecht bij Draxler, die simpel de 0-2 eindstand op het bord kon zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.