Directeur voetbalzaken Overmars viert stunt Ajax met buikschuiver

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Directeur voetbalzaken Overmars viert stunt Ajax met buikschuiver

• Ajax leverde dinsdagavond een dusdanig historische prestatie dat het zelfs Marc Overmars teveel werd. De directeur voetbalzaken vierde de uitschakeling van Juventus met een buikschuiver. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De rest van de Ajacieden waren overigens ook door het dolle heen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Slecht nieuws voor Rick Karsdorp en Justin Kluivert. AS Roma verbiedt het zijn spelers om op de foto te gaan met Drake. De afgelopen jaren hebben meerdere teams (en lang niet alleen in het voetbal) een pijnlijke nederlaag geleden nadat een van hun spelers zich op de gevoelige plaat liet leggen met de wereldberoemde rapper. Afgelopen weekeinde ging PSG in de beoogde kampioenwedstrijd met 5-1 ten onder tegen Lille nadat Layvin Kurzawa met Drake op de foto was geweest. Ook in de NBA is de Drake-vloek vermaard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ronaldinho acht Tottenham Hotspur het meest kansrijk om de Champions League te winnen. 'De zege op Manchester City bewijst dat ze iedereen kunnen verslaan', refereert de Braziliaanse baltovenaar in gesprek met The Daily Star aan het heenduel met The Citizens in de kwartfinale. 'Waarom zou Tottenham Hotspur niet de Champions League kunnen winnen? Omdat ze het nog nooit hebben gedaan? Elk team dat ooit die beker heeft gewonnen moest het ooit een eerste keer doen.'

• Als profvoetballer is hij gestopt, maar de actieve loopbaan van Rafael van der Vaart is nog niet voorbij. De 109-voudig international maakt in mei zijn debuut als darter tijdens het Denmark Open. Behalve de 36-jarige oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur staat ook zijn broer Fernando op de deelnemerslijst. Van der Vaart speelde in januari al samen met de Nederlandse wereldkampioen Michael van Gerwen op het WK voor prominenten in Duitsland.

• Phillip Cocu is voor velen eerst en vooral de ex-trainer van PSV. Af en toe is het goed om wat oude beelden te zien, om eraan te worden herinnerd hoe fijn sommige van de huidige coaches toch konden voetballen. Zo is het vandaag dertien jaar geleden dat Cocu als 35-jarige speler van PSV van grote afstand scoorde tegen NAC Breda. Genieten!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

John Guidetti haalde in 2016 de woede van het Ajax-publiek op de hals door, na een doelpunt namens Celta de Vigo in Amsterdam, provocerend te juichen. De voormalig Feyenoord-spits legt tegenover ELF Voetbal uit waarom hij dat deed. 'Twee weken eerder kwam Ajax naar Vigo. Ik ken daar een vast restaurant. Minimaal een keer in de week at ik daar een hapje. Als dank heb ik de eigenaar een shirt van het Zweedse nationale elftal met mijn handtekening erop cadeau gedaan. Hij liet het inlijsten.'

'Op de wedstrijddag kwamen Ajax-fans naar het restaurant. Ze sloegen het glas kapot en verbrandden het shirt. Toen ik dat de volgende dag hoorde, kwam de stoom uit mijn oren. In Amsterdam kreeg ik tijdens het warmlopen de meest vreselijke verwensingen naar mijn hoofd. Toen ik scoorde, kwamen alle frustraties eruit.'

Mitchell Dijks stond als speler van Bologna dit seizoen al tegenover Cristiano Ronaldo. Dinsdagavond neemt zijn oude club Ajax het op tegen Juventus. De linksback geeft Donny van de Beek op Instagram advies: 'Even twee beentjes op Ronaldo.'

• FC Twente kan vrijdag kampioen worden op bezoek bij Jong Ajax en Erik ten Hag, trainer van de Amsterdamse hoofdmacht, is daar blij mee. 'Maar dat is logisch, want ik heb er een verleden van 23 jaar en weet hoe het voetbal in het oosten leeft. Ik denk dat het goed is voor de Eredivisie dat FC Twente terugkeert.' (De Telegraaf)

• De Spaanse krant El Confidencial houdt zich bezig met de belangrijkere zaken in het leven. Zo bericht de krant dat Sergio Ramos een schilderij van 'het Laatste Avondmaal' aan zijn muur heeft hangen waarop hijzelf is afgebeeld als Jezus Christus. Ploeggenoot Marcelo en zijn vrouw Pilar Rubio zouden de 33-jarige verdediger van Real Madrid vergezellen op het kunstwerk.

Kevin De Bruyne vertelt in een monoloog op The Players' Tribune over zijn moeizame relatie met José Mourinho in zijn tijd bij Chelsea. De Belgische middenvelder kreeg nauwelijks speeltijd. 'Er is toen in de pers veel verschenen over mijn relatie met José Mourinho. Maar de waarheid is dat we elkaar amper twee keer hebben gesproken.'

Op een decemberdag kwam De Bruyne op het kantoor van de Portugese manager. 'Dat is waarschijnlijk het tweede kantelmoment in mijn leven. Er lagen papieren voor zijn neus en hij zei iets als "een assist, nul doelpunten, tien balveroveringen". Het duurde even voor ik het begreep. Daarna las hij de statistieken van de andere aanvallers, Willian, Oscar, Mata, Schürrle. Dat klonk zoals "vijf goals, tien assists". We hadden het vervolgens even over een nieuwe uitleenbeurt maar toen heb ik hem eerlijk gezegd: “Het voelt alsof de club mij niet echt wilt. Ik wil spelen en zou liever hebben dat je mij verkoopt”. José leek wat ontgoocheld maar hij begreep mij en uiteindelijk ving Chelsea het dubbele van wat ze voor mij hadden betaald.'

'Als speler was Jaap Stam een viking.'
Jaap Stam wordt komend seizoen de trainer van Feyenoord, tot vreugde van Nicolai Jørgensen. 'Jaap Stam is een legende, voor iedere Deense voetballiefhebber', zegt de Deense spits tegen De Telegraaf. 'Vooral omdat ze in Denemarken allemaal willen voetballen zoals hij deed. Keihard en tegelijkertijd een goede voetballer. Jaap was niet alleen een goede verdediger. Hij wist ook goed wat hij met een bal wilde doen. Voor Feyenoord is hij een goede keuze.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.