Dingsdag traint bij AZ tijdens zoektocht naar nieuwe club

Michael Dingsdag traint de komende periode mee bij AZ. De centrumverdediger zit na het aflopen van zijn contract bij het Zwitserse FC Sion zonder club en houdt in Alkmaar zijn conditie op peil.

Dingsdag traint bij AZ tijdens zoektocht naar nieuwe club

Via AZ-trainer Gertjan Verbeek kwam Dingsdag vorige week in Alkmaar terecht. 'Ik ken de trainer al langer. Hij heeft me ooit naar Heerenveen gehaald en van hem mag ik bij AZ meetrainen zolang dat nodig is', aldus de dertigjarige verdediger tegen Voetbal International.

Een permanent verblijf van Dingsdag in Alkmaar is uitgesloten. 'Dat is geen optie. De club heeft voor mijn positie genoeg goede spelers onder contract staan.' AZ trok afgelopen zomer met Jeffrey Gouweleeuw en Jan Wuytens al twee centrale verdedigers aan.

Dingsdag hoopt dat er snel een nieuw avontuur op zijn pad komt. 'Ik ben de afgelopen maanden een paar keer benaderd, waaronder door twee Nederlandse clubs', vervolgt de oud-speler van Vitesse. 'Dat heb ik toen afgezegd, omdat een langer verblijf in het buitenland in eerste instantie de voorkeur had.' Voor Dingsdag is een rentree in de Eredivisie nu wel weer een optie. 'De meeste clubs zitten al vol, maar als er wat langskomt sta ik daarvoor open.'

Ook een paar buitenlandse clubs toonden afgelopen zomer belangstelling voor Dingsdag. De mandekker ging echter niet op de avances in. 'Het is belangrijk dat er een Duitse of internationale school in de buurt is voor mijn zoontje. Zo'n school vind je in landen als Rusland en Turkije alleen in de grote steden. Clubs uit kleinere steden vielen daardoor af.'

Dingsdag speelde de afgelopen drie seizoenen in Zwitserland voor Sion. Daarvoor speelde hij vier seizoenen bij Heerenveen en vijf jaar bij Vitesse. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen