Dinamo Kiev zet curieuze reeks voort richting clash met Ajax

Dinamo Kiev heeft zaterdagavond een goede generale repetitie beleefd in aanloop naar de clash met Ajax. De Oekraïners waren met 1-0 te sterk voor Oleksandria.

Trainer Aleksandr Khatskevich gaf enkele sterkhouders rust voor de competitie-ontmoeting in Kiev. Zo zaten aanvoerder Sergiy Sydorchuk, middenvelder Vladimir Shepelev en verdediger Kykyta Burda op de reservebank. Voorin begonnen met Benjamin Verbic en Arten Biesiedin wel de twee voornaamste goalgetters.

Dat duo kreeg het echter lang niet voor elkaar om de defensie van Oleksandria over de knie te leggen. Pas halverwege de tweede helft kwam de bevrijdende treffer voor de thuisploeg. Viktor Tsigankov maakte in de 67ste minuut de enige goal van de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg daarmee de drie punten.

Kiev zet daardoor een curieuze reeks in de competitie voort. De ploeg uit de hoofdstad won al zijn vier wedstrijden dit seizoen in de Oekraïnse Premier League met 1-0. Ook de strijd om de Oekraïnse Super Cup werd door Kiev met 1-0 gewonnen van Shakhtar Donetsk. In de derde voorronde van de Champions League schakelde Kiev wel Slavia Praag uit door een 1-1 gelijkspel en een 2-0 zege.

Woensdag speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen Dinamo Kiev in de laatste voorronde van de Champions League. Zes dagen later wacht in Oekraïne de return.