Dinamo Kiev laatste horde voor Ajax in Champions League

Dinamo Kiev heeft dinsdag de play-offs van de voorronde van de Champions League bereikt. Slavia Praag werd in eigen huis met 2-0 verslagen na de 1-1 vorige week in de Tsjechische hoofdstad. In de play-offs is Ajax de tegenstander.

Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
2 - 0
Slavia Praag

De ploeg uit Oekraïne kende een goede start in het eigen Olimpiyskiy Stadion, want Benjamin Verbic tikte al na elf minuten een vrije trap van Viktor Tsygankov tegen de touwen. Bij Slavia Praag stond voormalig FC Twente-speler Miroslav Stoch in de basis. De Nederlander Mick van Buren ontbrak, hij is langdurig uitgeschakeld met een gebroken been.

Slavia Praag kreeg in het restant van de eerste helft wel mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die gingen er niet in. Na rust sloeg Dinamo opnieuw toe en weer was Tsygankov de aangever. Artem Besiedin rondde af en besliste daarmee de wedstrijd.