Swingend Ajax neemt revanche en is stap dichter bij Champions League

Reacties

Ajax heeft zich dinsdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de play-offs van Champions League. De formatie van trainer Erik ten Hag versloeg Standard Luik in de Johan Cruijff Arena en maakt zich op voor een dubbele confrontatie met Dinamo Kiev.

Swingend Ajax neemt revanche en is stap dichter bij Champions League
Ajax
Ajax
3 - 0
Standard Luik
Standard Luik

Hoewel Standard gezien de 2-2 vorige week in Luik de ploeg was die in de return moest scoren, lieten de Belgen in de eerste helft zeer weinig zien in Amsterdam. Ajax was daarentegen oppermachtig en vanaf het begin fel. De eerste echte kans was na zeven minuten voor Klaas-Jan Huntelaar, die de bal kreeg van Hakim Ziyech. De inzet van de spits was echter te zwak en rolde naast.

Het was wel het Amsterdamse startsein voor een kansenregen. Na twintig minuten kwam Ajax echt los. Zo kopte Matthijs de Ligt naast en schoot Lasse Schöne over het doel van Guillermo Ochoa. Enkele minuten later was het wel raak. De opkomende Nicolás Tagliafico werd aan de linkerflank aangespeeld en vond Huntelaar met een lage pass. De aanvaller schoot de bal in het dak van het doel en zette Ajax daarmee op 1-0. Huntelaar stond wel op het randje van buitenspel, maar gevlagd werd er niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De toch al sfeervolle Arena ging kort daarna weer los bij de 2-0 van De Ligt. Uit een hoekschop van Ziyech kopte de verdediger via het been van Standard-spits Renaud Emond raak. Vervolgens kreeg Ajax richting de rust nog tal van kansen op meer, maar na 45 minuten stond er nog 2-0 op het scorebord. David Neres raakte bijvoorbeeld de paal, terwijl Huntelaar net voorlangs schoot.

In de tweede helft maakte Ajax eigenlijk binnen een minuut al een einde aan het laatste sprankje Luikse hoop. Met fraai combinatiespel werkten de Amsterdammers zich richting de goal van Ochoa. Dusan Tadic ging de combinatie aan met Tagliafico, deed een pirouetje om voorbij een Belgische verdediger te komen en speelde Neres aan, die met zijn linkervoet de 3-0 binnen schoof.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pas na de derde Amsterdamse treffer liet Standard in aanvallend opzicht iets zien. Paul-José M'Poku raakte de paal en spits Emond schoot naast het doel van Onana na een goede aanval. Hoewel Standard liefst drie keer moest scoren om Ajax alsnog uit te schakelen, was het wel een waarschuwing voor de Amsterdammers om scherp te blijven. Toch kwam Ajax daarna niet meer in gevaar en kreeg het via Neres en Huntelaar zelfs nog kansen op 4-0.

Ajax, dat zaterdag op bezoek gaat bij VVV-Venlo, begint volgende week in de play-offs op woensdag met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev. Een week later reizen de Amsterdammers af naar Oekraïne.

'Fenomenale Ziyech in half jaar van fluitconcerten naar staande ovatie'
De Ligt: 'Focus ligt op VVV-Venlo, daarna pas op Dinamo Kiev'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.