Dijkhuizen kraakt 'labiel' NAC na mislopen periode

Reacties

NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen heeft na het mislopen van de periodetitel harde woorden gesproken over zijn ploeg. De Bredanaars hadden alles in eigen hand, maar faalden door op bezoek bij FC Emmen met 1-0 te verliezen.

Dijkhuizen kraakt 'labiel' NAC na mislopen periode

'We hebben kwalitatief te weinig gebracht. We laten het afweten voor de goal, we zijn helaas nog niet zover dat we constant kunnen presteren. Het laat zien hoe labiel deze ploeg is, we zijn nog geen sterk team met elkaar', zegt Dijkhuizen op de clubsite. Door de mispeer van NAC ging provinciegenoot FC Eindhoven er met de periodetitel vandoor.

Doelman Jelle ten Rouwelaar vindt dat moeilijk te verkroppen. Hij stelt dat het een lastig verhaal wordt om de doelstelling (promotie) te behalen. 'We zijn op dit moment niet goed genoeg om deze wedstrijden te winnen en dat is de keiharde conclusie. Als je geen gif in je lijf hebt, dan kun je tactisch van alles proberen, maar dan win je geen wedstrijd. Je moet vooral duels winnen en de mentaliteit hebben om wedstrijden te pakken. We willen voor promotie gaan, maar dan moet er heel wat gebeuren.'

Directe promotie is een illusie voor NAC, dat al veertien verliespunten meer heeft dan koploper Sparta Rotterdam. De Brabanders moeten hun hoop daarom vestigen op de play-offs. Een plek in de topvijf van de Jupiler League biedt in elk geval garantie op deelname aan het seizoenstoetje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.