Dick Schreuder legt zijn opmerkelijke keuze voor Castellón uit

Reacties

CD Castellón heeft wereldkundig gemaakt dat Dick Schreuder de nieuwe hoofdtrainer wordt. De Nederlander ruilt daarmee de Eredivisie in voor het derde niveau van Spanje. Schreuder legt deze enigszins opmerkelijke keuze uit.

Dick Schreuder legt zijn opmerkelijke keuze voor Castellón uit
© Pro Shots

Afgelopen seizoen maakte Schreuder als trainer van PEC Zwolle indruk door de club met attractief voetbal terug te brengen naar het hoogste niveau van Nederland. Hij had nog een contract tot medio 2025, maar verlaat PEC tussentijds voor een avontuur in Spanje. Afgelopen week werd Schreuder nog uitgeroepen tot beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Via de clubkanalen laat Schreuder weten waarom hij voor Castellón kiest. 'Ik ben erg enthousiast om dit nieuwe project te starten. In mijn voetbalcarrière heb ik er altijd van gedroomd om in een Spaanse competitie te spelen. Nu heb ik mijn kans als coach en ik ben vereerd om deze geweldige kans te vervullen door bij een historische club te werken. Ik volg de club al een tijdje en ik ben verheugd om de passie, de sfeer die Castalia (het stadion van Castellón, red.) ademt en het enthousiasme van de fans te zien.'

Schreuder krijgt bij Castellón de taak om de club terug te brengen naar het profvoetbal. 'Ik ben erg verheugd om Dick te verwelkomen bij de club', vertelt Bob Voulgaris, president van CD Castellón. 'We volgen hem al een hele tijd en zijn agressieve, aanvallende en intelligente manier van voetballen past helemaal bij de manier waarop ik wil dat ons team speelt. Dick maakt deel uit van ons langetermijnplan en ik kijk ernaar uit om deze zomer nauw met hem samen te werken bij het plannen van onze promotiecampagne voor volgend seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.