Jansen legt uit waarom hij Beiroet na twee weken alweer inruilt voor Zwolle

Reacties

Pas twee weken was hij aan het werk in Libanon, maar vanochtend heel vroeg stapte Johnny Jansen in het vliegtuig richting Zwolle. Daar tekende hij dinsdag een contract voor twee seizoenen, plus een optie op nog een jaar. De 48-jarige Fries legt uit waarom zijn nieuwe club zo goed bij hem past.

Jansen legt uit waarom hij Beiroet na twee weken alweer inruilt voor Zwolle
© Pro Shots

'Daar', wijst Johnny Jansen, op het gras van het MAC3Park Stadion. 'Daar zat ik heel wat jaartjes terug met mijn vader op de tribune, toen Zwolle een wedstrijd speelde tegen het PSV van Romario', vertelt de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. 'Ik ken het hier goed. Zo vaak heb ik hier zelf gevoetbald in de jeugd en uiteindelijk ben ik er als trainer ook nog vaak teruggekomen', verwijst hij naar zijn periode aan het roer bij SC Heerenveen, van juli 2019 tot januari 2022.

Johnny Jansen in gesprek met aanwezige media.
© Pro Shots
Johnny Jansen in gesprek met aanwezige media.

Na zijn ontslag in Friesland zat Jansen ruim een jaar zonder club en dat beviel hem allerminst. 'Ik ging natuurlijk niet voor niets naar Libanon, ik wilde gewoon weer aan het werk zijn. Het was heel fijn werken daar, maar als de Eredivisie voorbij komt, en zeker PEC Zwolle, dan denk ik toch: dat past bij mij, dat zou ik graag willen', verklaart Jansen, die een clausule in zijn contract bij Safa Beirut SC had, waardoor hij de stap terug naar Nederland kon maken.

Was er dan geen spoortje twijfel, zo kort na zijn start in Libanon? 'Jawel, dat zat hem er vooral in dat ik met heel goede mensen werkte. Die voor je vliegen en alles voor je over hebben. Dat vind ik altijd lastig. Die mensen geven eigenlijk hun hart aan je. En dat zorgt ervoor dat je toch even nadenkt. Maar ik wilde gewoon deze kans. Ik heb altijd een klik gehad met deze club, omdat ze hier verzorgd voetbal spelen en proberen talent door te laten stromen. Dat vind ik hartstikke mooi.'

Jansen treedt in Zwolle in de voetsporten van Dick Schreuder, die naar Spanje vertrekt. Kunnen we ook een zelfde soort speelwijze van hem verwachten? 'De lijn die Dick heeft ingezet hier: met heel veel energie voetballen en heel veel vooruit willen voetballen, willen ze hier graag doorzetten. En dat past ook bij mij, vind ik. Alleen je gaat natuurlijk wel vanuit de Eerste Divisie de Eredivisie in. En we willen er wel in blijven met elkaar. We willen zeker de lijn volgen, maar er moet ook realisme in zitten. De verdere details ga ik nog ontdekken', aldus Jansen, die donderdagochtend zijn eerste training zal leiden bij PEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.