Dick Schreuder beleeft spectaculaire vuurdoop in Copa del Rey

Reacties

Dick Schreuder zal zijn eerste bekerwedstrijd met CD Castellón niet snel vergeten. In verlenging kwam de ploeg van de Nederlandse trainer op achterstand, maar toch werd CP Cacereño uitgeschakeld: 2-3. Schreuder kan nu met Castellón aan een La Liga-club gekoppeld worden.

Dick Schreuder beleeft spectaculaire vuurdoop in Copa del Rey
© Pro Shots

Schreuder vertrok afgelopen zomer bij PEC Zwolle om aan de slag te gaan bij het ambitieuze Castellón, dat actief is op het derde niveau van Spanje. In de competitie gaat het goed met de ploeg: na tien speelronden staan de zwart-witten bovenaan. Dinsdag werd ten koste van Cacereño, dat op het vierde niveau van Spanje speelt, ook de tweede ronde van het Copa Del Rey-toernooi bereikt.

Eenvoudig ging het echter niet voor Castellón. Na negentig minuten stond het 1-1 en in de verlenging kwam Cacereño op een 2-1 voorsprong. Vaak betekent dat het einde van de aspiraties, maar de ploeg van Schreuder rechtte de rug en trok de bekerwedstrijd toch nog naar zich toe. Gervane Kasteneer was met twee assists goud waard voor zijn ploeg: 2-3.

Castellón gaat nu naar de tweede ronde van het bekertoernooi, waarin ook de ploegen uit de hoogste afdeling instromen. Alleen de vier deelnemers aan het Supercopa-toernooi maken pas later hun entree: dat betekent dat Schreuder nog niet aan een clash met Real Madrid, Barcelona, Osasuna of Atlético Madrid hoeft te denken. Wellicht komt dat later in het toernooi nog.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.