Di Natale: 'Ik wil die grens halen van 200 Serie A-goals'

Antonio Di Natale (35) heeft gezinspeeld op een contractverlenging bij Udinese. Waar de doelpuntenmaker pur sang eerder nog hintte richting een naderend pensioen, heeft hij nu aangegeven eventueel langer door te willen gaan na het aflopen van zijn huidige contract.

Di Natale: 'Ik wil die grens halen van 200 Serie A-goals'

Di Natale werd op de topscorerslijst van de Serie A tweede achter Edinson Cavani, die namens Napoli met 29 doelpunten de meest trefzekere aanvaller op Italiaanse bodem was. Door de 23 goals van dit seizoen staat Di Natale inmiddels op 176 treffers op het hoogste niveau in Italië. Van die enorme doelpuntenverzameling maakte hij er 158 in het Udinese-shirt.

'Maar ik wil de grens van tweehonderd minimaal halen', vertelde Di Natale in de Italiaanse media. 'Ik voel me wel zo ongeveer de oudste spits van de Serie A. Ik ga nu eerst op vakantie met mijn familie en daarna ga ik praten met de voorzitter', doelt de spits op zijn medio 2014 aflopende contract.

'Ik ben al sinds tien jaar bij Udinese en voel me onderdeel van de club. Ik hoop volgend jaar op weer een goed seizoen. Nu hebben we met de vijfde plaats en de Europese kwalificatie ook een grootse prestatie neergezet.'

Dat Di Natale bijdroeg aan de kwalificatie voor de voorronde van de Europa League is allerminst verrassend. Sinds het seizoen 2006/07 (zijn derde seizoen bij Udinese) eindigde de ervaren aanvaller altijd in de dubbele cijfers: 11, 17, 12, 29, 28, 23 en 23. In zowel 2010 als 2011 werd hij topscorer van Italië.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen