Di Natale op jacht naar mijlpaal tijdens debuut Balotelli

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 23ste speelronde is dat het duel tussen AC Milan en Udinese van zondagavond (20.45 uur).

Di Natale op jacht naar mijlpaal tijdens debuut Balotelli


AC MILAN
Klassering 5de plaats (37 punten uit 22 duels)

Vorm AC Milan kijkt verwachtingsvol uit naar het debuut van Mario Balotelli. De 22-jarige aanvaller werd vorige week voor twintig miljoen euro overgenomen van Manchester City en is daarmee de duurste Serie A-versterking van de voorbije transferperiode. Het roodzwarte deel van Milaan rekent op een nieuwe topaanval met Balotelli, Stephan El Shaarawy en M'Baye Niang. Van de laatste negen competitieduels won het team van trainer Massimiliano Allegri er liefst zeven.

Tegenover de coup-Balotelli staat dat vijf routiniers een aflopend contract hebben: aanvoerder Massimo Ambrosini (35), Christian Abbiati (36), Daniele Bonera (31), Mario Yepes (37) en Mathieu Flamini (28). Ook over de toekomst van de huurlingen Cristian Zapata (26) en Bojan Krkic (22) moet AC Milan nog een besluit nemen.

Opvallend Met tien punten uit vier competitiewedstrijden heeft AC Milan een uitstekende start in 2013. De Rossoneri hebben zich behoorlijk hersteld van de beroerde seizoenstart. Gerekend over de duels vanaf de negende speelronde in de Serie A is AC Milan zelfs koploper. In de veertien nadien gespeelde duels veroverde het dertig punten (negen zeges, drie remises). Dat is drie punten meer dan Juventus en Napoli. Die clubs wonnen acht van hun laatste veertien competitiewedstrijden.

Afwezigen Dídac Vilà, De Jong, Ambrosini, Mexès, De Sciglio

UDINESE
Klassering 9de plaats (33 punten uit 22 duels)

Vorm Ook Udinese gaat tijdens zijn vijfde competitieduel in 2013 op jacht naar zijn vierde zege. Alle ogen zullen vooral gericht zijn op Antonio Di Natale. De 35-jarige routinier wacht al sinds half januari op zijn 150ste competitietreffer voor Udinese. Nadat de routinier in de zomer van 2004 overkwam van Empoli, maakte hij er gerekend over alle verbanden 176 voor de Bianconeri. Met zijn aantal van 149 competitiegoals is Di Natale al jarenlang Udinese's recordhouder vóór Lorenzo Bettini (goed voor 67 treffers in de jaren vijftig en zestig). Qua competitiewedstrijden bezet de aanvaller in het eeuwige klassement de tweede plaats achter Valerio Bertotto (334 duels).

Opvallend De begin dit seizoen veelbelovende entree van Mathias Ranégie heeft zich niet doorgezet. De Zweedse aanvaller, enkele jaren terug nog uitkomend voor Go Ahead Eagles, kreeg drie competitieduels op rij het vertrouwen als titularis van Francesco Guidolin. Die periode keerde hij ook terug in het nationale team van Zweden. Maar nadien moest Ranégie het in Udine doen met kortstondige invalbeurten. Tijdens dertien Serie A-duels scoorde hij één keer.

Afwezigen Badu (Afrika Cup), Brkic

Udinese won dit seizoen pas vier wedstrijden op vreemde bodem. Van zijn 37 voorgaande competitieduel bij AC Milan won de club er slechts vier. Twintig keer hield de Rossoneri de volle winst in San Siro. Vorig seizoen maakte Stephan El Shaarawy, toen nog wisselspeler achter Zlatan Ibrahimovic en Antonio Cassano, zijn eerste competitiedoelpunt in dienst voor AC Milan tegen Udinese.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 AC Milan - Udinese 4-1
2008/09 AC Milan - Udinese 5-1
2009/10 AC Milan - Udinese 3-2
2010/11 AC Milan - Udinese 4-4
2011/12 AC Milan - Udinese 1-1


Bekijk hier al onze video's