Di María terug in Argentijnse basis, Tagliafico blijft staan

Reacties

Ángel Di María start zondagmiddag verrassend in de basis tijdens de WK-finale. De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni kiest daarmee voor een aanvallende formatie tegen Frankrijk.

Di María terug in Argentijnse basis, Tagliafico blijft staan
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

Argentijnse media zagen dat Di María zaterdag tijdens de laatste training ook een deel meedeed, maar verwachtten toch dat Scaloni zou kiezen voor extra zekerheid achterin om Kylian Mbappé te beteugelen. Dat zou betekenen dat Lisandro Martínez weer in de ploeg zou komen, net als in de kwartfinale tegen Oranje, maar de ex-Ajacied zit toch op de bank.

Voor de finale tegen Frankrijk kiest Scaloni namelijk voor Di María. De 34-jarige vleugelspits startte alleen in de drie groepsduels in de basis. Aan de wedstrijd tegen Polen hield de linkspoot een blessure over, sindsdien kwam hij alleen nog in actie tegen het Nederlands elftal als invaller. Nu is de 128-voudig international dus terug in de basis.

Links achterin staat Nicolás Tagliafico weer in de basis. Het leek erop dat de voormalig Ajacied plaats zou gaan maken voor Marcos Acuña, die de halve finale tegen Kroatië moest missen door een schorsing, maar de speler van Sevilla is niet helemaal fit. Daarom blijft Tagliafico staan. Op het middenveld is Leandro Paredes zijn basisplaats kwijt. Voorin speelt Lionel Messi aan de zijde van Julian Álvarez. Messi onttroont vandaag Lothar Matthäus als speler met meeste WK-wedstrijden achter zijn naam: 26 om 25. 

Opstelling Argentinië: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; Di María, De Paul, Fernández, Mac Alister; Messi, Álvarez.

Ook de opstelling van Frankrijk is bekend

Volg de WK-finale via VI Live: 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.