Di María krijgt lof en riskeert straf na hoofdrol tegen United

Reacties

De terugkeer van Ángel Di María dinsdagavond op Old Trafford doet behoorlijk wat stof opwaaien in Engeland en Frankrijk. De Argentijnse aanvaller was met twee assists erg belangrijk in de zege van Paris Saint-Germain op Manchester United (0-2), maar na afloop ging het vooral over het gedrag van Di María en dat van de fans van United.

Di María krijgt lof en riskeert straf na hoofdrol tegen United

Di María stapte in het seizoen 2014/15 over van Real Madrid naar Manchester United, maar maakte daar niet de beste periode van zijn carrière door. Bij PSG leefde hij een jaar later weer op. Dat het niet klikt tussen de Argentijn en de fans van United bleek dinsdag weer. De aanvaller werd bij de aankomst van de spelersbus al uitgefloten.

Al vroeg in de wedstrijd deelde Ashley Young een beuk uit aan Di María, die daardoor hard ten val kwam en van de aflopende zijkant van het veld tuimelde. Het publiek leek de actie van Young te kunnen waarderen, maar PSG-trainer Thomas Tuchel was er niet over te spreken. 'Young had geluk. Hij weet dat het daar afloopt. Het was onnodig om Ángel nog een duw te geven. Ik ben opgelucht dat hij geen zware blessure heeft opgelopen', zei Tuchel tegen de BBC.

De wraak van Di María, die voor rust een grote kans op 0-1 liet liggen, volgde in de tweede helft. De vleugelspits leverde twee assists en tijdens het juichen riep hij naar het United-publiek. 'Ángel wil altijd winnen', vervolgde Tuchel. 'Als je hem uitdaagt, wordt hij er niet slechter door. Maar ik dacht wel dat hij een betere relatie had met de fans van United. Hij was in de eerste helft was nerveus. Hij moest kalmer worden.'

Van Gaal
Di María gaf na afloop tegenover Cadena COPE aan dat hij het niet gemunt had op de fans van United. 'Ik wist vanaf minuut een dat het moeilijk zou worden. Ik heb het al eens gezegd en dat herhaal ik nu: ik heb nooit negatief gesproken over de mensen en de club. Er zijn in het verleden dingen gebeurd en sommige mensen hebben dat verkeerd opgevat. Ik heb hier alleen problemen gehad met de manager, Louis van Gaal.'

Straf
Zowel Di María als United lijkt echter wel een straf te kunnen verwachten van de UEFA. De provocerende manier van juichen van de Argentijn is volgens het Franse RMC Sport tegen de regels van de Europese voetbalbond en dat zou hem een wedstrijd schorsing kunnen opleveren. United krijgt mogelijk een boete vanwege het gedrag van de fans, die onder andere een fles bier richting Di María gooiden. De tuchtcommissie van de UEFA heeft nog geen uitspraken gedaan over de incidenten.

'Buffon heeft over-mijn-lijk-mentaliteit meegenomen naar PSG'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.